Εμβόλιο AstraZeneca: Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Ελλάδα
Εμβόλιο AstraZeneca: Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 15:00 ώρα Ελλάδος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 ώρα Ελλάδος, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.

Ο EMA διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 μετά την αναστολή της χρήσης του από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις αιμορραγίας, θρόμβων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Η συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ για τα εμβόλια ενδέχεται να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η ομάδα ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα εξετάσει σήμερα τα στοιχεία από τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19, ενδέχεται να εκδώσει ανακοίνωση στο τέλος της ημέρας, δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.

Ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από τη Γενεύη: "Πιστεύουμε ότι η επιτροπη ίσως να εκδώσει ανακοίνωση ως το τέλος της ημέρας".

Ο ΠΟΥ εξετάζει τα στοιχεία για το εμβόλιο της AstraZeneca σε στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος επίσης θα συνεδριάσει σήμερα.

Οι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ --Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία-- ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σήμερα αναμένοντας τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΜΑ για κάποια μεμονωμένα περιστατικά θρομβώσεων, αιμορραγιών και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων που παρατηρήθηκαν σε εμβολιασθέντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News