Τρόφιμοι οίκων ευγηρίας σχεδόν τα μισά από τα θύματα της πανδημίας στην Γερμανία

Κόσμος
Τρόφιμοι οίκων ευγηρίας σχεδόν τα μισά από τα θύματα της πανδημίας στην Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εφικτή η ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ενηλίκων ως τα μέσα Αυγούστου»

Φιλοξενούμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ήταν σχεδόν τα μισά από τα θύματα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία αφότου εκδηλώθηκε ως τώρα, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη έρευνα των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων των κρατιδίων, επί συνόλου 71.804 ανθρώπων που υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, τουλάχιστον οι 29.000 φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας.

Το ποσοστό παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις από κρατίδιο σε κρατίδιο: στο Αμβούργο το 60% των θυμάτων του κορωνοϊού ζούσαν σε οίκους ευγηρίας, το 54% στην Βαυαρία, αλλά το 25% στην Σαξονία και το 29% στην Σαξονία-Άνχαλτ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία δικαιολογούν απόλυτα την προτεραιότητα που δόθηκε στους ηλικιωμένους ως προς τον εμβολιασμό, τονίζει ωστόσο τις μεγάλες καθυστερήσεις που διαπιστώνονται και κάνει λόγο για άμεση ανάγκη αναδιάρθρωσης του μοντέλου.

Γερμανία: Εφικτή η ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ενηλίκων ως τα μέσα Αυγούστου (έρευνα)

Εφικτή, υπό προϋποθέσεις, είναι η ολοκλήρωση ως τα μέσα Αυγούστου του εμβολιασμού όλων των ενηλίκων στην Γερμανία, γράφει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο έρευνα του Κεντρικού Ινστιτούτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Ταμείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ως το τέλος Μαρτίου θα εμβολιάζονται περίπου 330.000 άνθρωποι την ημέρα. Με την προσθήκη κινητών συνεργείων εμβολιασμού, ο αριθμός των εμβολιασμών θα μπορούσε να φθάσει τους 550.000 την ημέρα, σύμφωνα με την έρευνα.

Επιπλέον, από τον Απρίλιο αναμένεται να φθάσουν στην Γερμανία περίπου τέσσερις φορές περισσότερα εμβόλια από όσα θα έχουν φθάσει συνολικά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν τότε, εκτιμά το Ινστιτούτο, να ξεπεράσουν τους 800.000 ημερησίως.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας, ο ρυθμός εμβολιασμού θα αυξηθεί όταν στην διαδικασία εμπλακούν πλέον περίπου 70.000 ιδιώτες ιατροί, οι οποίοι θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία σε ό,τι αφορά την προτεραιότητα των εμβολιασμών. Αν σε 50.000 ιατρεία γίνονται περίπου 20 εμβόλια την ημέρα, η συνολική απόδοση θα μπορούσε σύντομα να φθάσει το ένα εκατομμύριο δόσεις την ημέρα και εντός 80 ημερών – θεωρητικά – να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη χώρα.

Η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι το αργότερο έως την 21η Σεπτεμβρίου όλοι οι πολίτες στην Γερμανία θα έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News