Κόσμος

Τούρκος αναλυτής: «Ο Ερντογάν δοκιμάζει τα όρια Ευρώπης και Αμερικής»

Αποκαλυπτικός ο Τούρκος αναλυτής

«Με την υποστήριξη της Γερμανίας αυξομειώνει τις εντάσεις στο Αιγαίο», αναφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής Εργκιούν Μπαμπαχάν

«Ο Ερντογάν προκαλεί για να δοκιμάσει τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής», εκτιμά μιλώντας στο OPEN ο Tούρκος πολιτικός αναλυτής Eργκιούν Μπαμπαχάν, που δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον ρόλο της Γερμανίας σ’ αυτή τη συγκυρία, αλλά και στην πολιτική Μπάιντεν έναντι της Άγκυρας.

«Έχει τις πλάτες των Γερμανών υπουργών και πιστεύει ότι μπορεί να ανεβάζει τις εντάσεις στο Αιγαίο πριν την σύνοδο της Ε.Ε. τον Μάρτιο, δεν το παρακάνει όμως, ώστε να έρθει αντιμέτωπος με κυρώσεις. Παίζει το παιχνίδι του για να δει τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών κρατών», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Και επισημαίνει: «Γνωρίζει την αδυναμία ενότητας και την διαίρεση της Ε.Ε και γι’ αυτό θα το συνεχίσει. Από τη μια πλευρά θα λέει είμαι υπέρ της ειρηνικής λύσης και από την άλλη θα στέλνει πλοία ερευνών και στρατιωτικά πλοία στο Αιγαίο και στις θεωρητικά αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου. Επίσης  θέλει να δει την αντίδραση της διοίκησης Μπάιντεν».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια