Κορωνοϊός: Οι αρχές στο Μπανγκλαντές εμβολιάζουν εκδιδόμενες γυναίκες

Κόσμος
Κορωνοϊός: Οι αρχές στο Μπανγκλαντές εμβολιάζουν εκδιδόμενες γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδιδόμενες γυναίκες στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής της χώρας, εμβολιάζουν οι αρχές

Το Μπανγκλαντές άρχισε να χορηγεί δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 στις εκδιδόμενες γυναίκες του μεγαλύτερου οίκου ανοχής της χώρας, που είναι ένας τεράστιος λαβύρινθος από παράγκες όπου ζουν σχεδόν 1.900 γυναίκες, μια πόλη μέσα στην πόλη της Ντουλάτντια (δυτικά).

Η χώρα αυτή της νότιας Ασίας, η οποία μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει το εμβόλιο της AstraZeneca σχεδόν σε τρία εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 40 ετών και άνω, κατάργησε τους ηλικιακούς περιορισμούς για τις εκδιδόμενες γυναίκες στη Ντουλάτντια.

«Τουλάχιστον εκατό εργάτριες του σεξ έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19», ανακοίνωσε ο Ασίφ Μαχμούντ, ο επικεφαλής των υγειονομικών αρχών στη Ντουλάτντια.

«Είναι απολύτως αναγκαίο να εμβολιαστούν οι εργάτριες του σεξ (...) Χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν σε αυτόν τον οίκο ανοχής καθημερινά», και οι εκδιδόμενες γυναίκες είναι «οι πιο ευάλωτες στον ιό», εξήγησε.

Το Μπανγκλαντές είναι μια από τις ελάχιστες μουσουλμανικές χώρες όπου η πορνεία είναι νόμιμη για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών, και τουλάχιστον ένδεκα οίκοι ανοχής είναι ανοιχτοί στη χώρα των 168 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τον Μάρτιο, οι αρχές είχαν περιορίσει την πρόσβαση σε αυτούς του χώρους όταν είχε επιβληθεί καραντίνα ενός μήνα στη χώρα, πλήττοντας σκληρά το εισόδημα των εκδιδόμενων γυναικών και αναγκάζοντας ορισμένες να δουλέψουν στον δρόμο.

Η χώρα ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού πριν από σχεδόν ένα μήνα, αρχικά με τους ηλικιωμένους, τους επαγγελματίες της υγείας που εργάζονται στην πρώτη γραμμή και τις δυνάμεις ασφάλεια, αλλά προβλέπει να εμβολιάσει σχεδόν το 80% του πληθυσμού της.

Το Μπανγκλαντές παρήγγειλε σχεδόν 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca από το Serum Institute of India, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων παγκοσμίως, και αναμένεται να λάβει 68 εκατομμύρια άλλες μέσω του παγκόσμιου προγράμματος Covax για τη βοήθεια στις πιο φτωχές χώρες.

Περισσότεροι από 8.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό και σχεδόν 545.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News