Κόσμος

Γερμανία: «H καλή εξέλιξη τελείωσε» – Ανησυχία για την πιο μεταδοτική μετάλλαξη κορωνoϊού

Όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ

Ανησυχεί για την εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής κορωνoϊού στη Γερμανία η ομοσπονδικαή κυβέρνηση και μειώνει τις προσδοκίες για ταχεία λήξη των περιορισμών του lockdown. «Η καλή εξέλιξη έχει τελειώσει προς το παρόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Το ποσοστό της μετάλλαξης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία ανέρχεται σε 20-25%. Πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό το ποσοστό θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν κάνουμε τα προσεκτικά βήματα για την άρση των περιορισμών. Φυσικά η κατάσταση έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκη με την εξέλιξη των μεταλλάξεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

«Η καλή εξέλιξη (την οποία είχαμε) χάρη στον καθημερινά μειούμενο αριθμό των λοιμώξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα τελείωσε προς το παρόν. Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται και πάλι. Το ποσοστό των πιο επικίνδυνων, επειδή είναι πολύ πιο μεταδοτικοί, μεταλλάξεων του κορωνοϊού αυξάνεται», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το μερικό άνοιγμα των σχολείων στα περισσότερα ομοσπονδιακά κρατίδια αυτή τη Δευτέρα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των επαφών και, επομένως, και των κινδύνων μετάδοσης. Κανείς δεν θέλει να ανακαλέσει αυτά τα μέτρα χαλάρωσης. Αυτά που ανοίγουμε, θέλουμε να τα διατηρήσουμε ανοιχτά. Αλλά τώρα είναι σημαντικό να εξετάζουμε πολύ προσεκτικά σε ποιο βαθμό το άνοιγμα σχολείων επιφέρει αλλαγές στη διαδικασία μόλυνσης», τόνισε.

Στις 3 Μαρτίου, τα ομοσπονδιακά κρατίδια και η ομοσπονδιακαή κυβέρνηση θα συζητήσουν και πάλι την κατάσταση.

Πηγή: dpa, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια