Κόσμος

Χαλαρώνει το lockdown στην Αγγλία - Προτεραιότητα τα σχολεία

Οι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για το σχέδιο του Τζόνσον

Xαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα του λοκντάουν κατά διαστήματα πέντε εβδομάδων η Αγγλία, μετέδωσε τη Δευτέρα το Sky News μερικές ώρες πριν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοινώσει, όπως είναι προγραμματισμένο, τις λεπτομέρειες του οδικού χάρτη για το άνοιγμα της χώρας.

Το Sky News μετέδωσε ότι από το ένα στάδιο της άρσης του λοκντάουν στο άλλο θα περνούν πέντε εβδομάδες, τέσσερις εβδομάδες ανάλυσης των δεδομένων και μια εβδομάδα προαναγγελίας της άρσης περιορισμών.

Το γραφείο του πρωθυπουργού είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως τα μέτρα του λοκντάουν θα αρχίσουν να χαλαρώνουν από τις 8 Μαρτίου στην Αγγλία καθώς τα κριτήρια για κάτι τέτοιο έχουν εκπληρωθεί.

Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία θα αποτελέσει προτεραιότητα, δήλωσε ο Τζόνσον.

«Οι αποφάσεις μας θα λαμβάνονται βάσει των τελευταίων δεδομένων σε κάθε στάδιο και θα είμαστε προσεκτικοί σ' αυτή την προσέγγιση ώστε να μην ακυρώσουμε την πρόοδο που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και τις θυσίες που έχουμε κάνει καθένας και όλοι μας», έγραψε ο βρετανός πρωθυπουργός στο Twitter.

«Προτεραιότητά μας ήταν πάντα να φέρουμε τα παιδιά ξανά στο σχολείο, κάτι που ξέρουμε ότι έχει κρίσιμη σημασία για τη μόρφωση και την ευημερία τους. Θα δώσουμε επίσης προτεραιότητα σε τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούν να συναντώνται και πάλι με αγαπημένους τους με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Η πλήρης ανακοίνωση για τη σταδικακή χαλάρωση του λοκντάουν θα γίνει από τον Τζόνσον στο κοινοβούλιο στις 17:30 (ώρα Ελλάδας).

Οι βουλευτές θα έχουν αργότερα την ευκαιρία να ψηφίσουν για το σχέδιο του Τζόνσον. Οι αρχές στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που είναι αρμόδιες για τη δημόσια υγεία στις περιφέρειές τους, θα χαλαρώσουν επίσης τους περιορισμούς μέσα στους επόμενους μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια