Στην αρχή ενός τρίτου κύματος κορωνοϊού η Πολωνία

Κόσμος
Στην αρχή ενός τρίτου κύματος κορωνοϊού η Πολωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία αναλογεί σήμερα περίπου στο 10%

Η Πολωνία βρίσκεται στην αρχή ενός τρίτου κύματος της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθώς στη χώρα σημειώνεται μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά ανά εβδομάδα.

Η Πολωνία έχει χαλαρώσει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει, ανοίγοντας πρόσφατα χιονοδρομικά κέντρα, όπως και κινηματογράφους, ξενοδοχεία και θέατρα στο 50% των δυνατοτήτων τους, αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι τα μέτρα αυτά μπορεί να χρειαστεί να ανακληθούν ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας της COVID-19.

"Βρισκόμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος, δεν έχει τη δυναμική που έχει στην Σλοβακία ή την Τσεχική Δημοκρατία (...), αλλά δυστυχώς παρατηρούμε αυτή την ανοδική τάση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Βόιτσεχ Αντρούσεβιτς σε δημοσιογράφους. "Ανά εβδομάδα βλέπουμε δυστυχώς μια αυξητική τάση 20%", πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε παράλληλα ότι το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία αναλογεί σήμερα περίπου στο 10% των κρουσμάτων στην Πολωνία.

Οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν 8.777 νέα κρούσματα του κορωνοϊού την Παρασκευή και 241 θανάτους από την COVID-19. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.623.218 κρούσματα του ιού αυτού και 41.823 θάνατοι από την νόσο που προκαλεί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News