Τουρκία: Έριξε την έγκυο γυναίκα του από γκρεμό για να πάρει τα χρήματα της ασφάλειας - Οι φωτογραφίες πριν το θάνατό της

Κόσμος
Τουρκία: Έριξε την έγκυο γυναίκα του από γκρεμό για να πάρει τα χρήματα της ασφάλειας - Οι φωτογραφίες πριν το θάνατό της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόζαρε με τη γυναίκα του στην άκρη του γκρεμού, λίγο πριν τη ρίξει κάτω

Θα μπορούσε να είναι μια ρομαντική φωτογραφία, όμως τελικά έγινε ένα ενδεικτικό του εγκλήματος.

Ο 40χρονος Χακάν Αϊσάλ συνελήφθη για την δολοφονία της συζύγου του, της 32χρονης Σεμρά Αϊσάλ και του αγέννητου μωρού τους, ενώ βρισκόταν για διακοπές στην κοιλάδα των πεταλούδων στην πόλη Μούγκλα της Τουρκίας. Ο Αϊσάλ φέρεται να έσπρωξε την γυναίκα του, που ήταν τότε 7 μηνών έγκυος, από τον βράχο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, τον Ιούνιο του 2018.

Το ζευγάρι είχε τραβήξει φωτογραφίες από το βράχο και οι εισαγγελείς λένε ότι το «ατύχημα» ήταν στην πραγματικότητα προμελετημένη δολοφονία που πραγματοποίησε ο Αϊσάλ, ώστε να μπορέσει να πάρει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής της συζύγου του.

Στο κατηγορητήριο που εκπονήθηκε για το έγκλημα της «σκόπιμης δολοφονίας»« εναντίον του Τούρκου συζύγου, αναφέρει ότι «σχεδίαζε την δολοφονία της γυναίκας του, κάνοντας πρώτα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος για λογαριασμό της με εγγύηση 400.000 τουρκικών λιρών και όπου ο μόνος δικαιούχος ήταν ο ίδιος». Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο μόνος λόγος που κάθισαν στην κορυφή του γκρεμού επί τρεις ώρες, ήταν για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν θα ήταν κοντά ώστε να τους έβλεπε. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν μόνοι τους, την σκότωσε σκόπιμα ρίχνοντάς την από τον γκρεμό.

Το κατηγορητήριο σημείωσε ότι ο Αϊσάλ διεκδίκησε τα χρήματα από την ασφάλεια λίγο αργότερα, αλλά απορρίφθηκε το αίτημά του όταν αποκαλύφθηκαν τα νέα της έρευνας. Το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Φετιγιέ έχει αποφανθεί ότι θα παραμείνει υπό κράτηση για προμελετημένη δολοφονία.

«Η αδερφή μου φοβόταν τα ύψη - Γιατί να πάει στο βράχο;»

Στο δικαστήριο, μέσω βιντεοκλήσης, μίλησε και ο αδερφός του θύματος, Ναϊμ Γιολκού, ο οποίος είπε: «Όταν πήγαμε στον ιατροδικαστή για να πάρουμε το σώμα της, ο Χακάν καθόταν στο αυτοκίνητο. Η οικογένειά μου κι εγώ ήμασταν συντετριμμένοι, αλλά ο Χακάν δεν έδειχνε καν λυπημένος». Και πρόσθεσε: «Η αδερφή μου ήταν πάντα αντίθετη στην ιδέα λήψης δανείων. Ωστόσο, αφού πέθανε, μάθαμε ότι είχε λάβει τρία δάνεια στο όνομά της, για λογαριασμό του συζύγου της. Επίσης η Σεμρά φοβόταν τα ύψη, πώς μπορεί να ανέβηκε εκεί πάνω ενώ φοβάται τόσο;»

Ο αδερφός της Σεμρά είπε ότι φοβόταν τα ύψη και πως δεν θα πήγαινε ποτέ στην άκρη ενός γκρεμού για να κοιτάξει κάτω.

Τι είπε ο κατηγορούμενος

Όσο για τον κατηγορούμενο, ερωτηθείς για την ασφάλεια ζωής, είπε: «Μου αρέσουν τα extreme sports από το 2014. Αλεξίπτωτο, bungee jumping, ράφτινγκ. Γι’ αυτό και έκανα ασφάλεια ζωής πριν παντρευτώ». Όταν τον ρώτησαν για το γεγονός πως θα ήταν ο μόνος δικαιούχος των χρημάτων από την ασφάλεια ζωής της συζύγου του εάν πέθαινε, απάντησε:

«Δεν διάβασα τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου. Ο τραπεζίτης τακτοποίησε τα χαρτιά. Εγώ απλά το πήγα στην γυναίκα μου για να το υπογράψει. Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοιος όρος στο ασφαλιστήριο».

Επίσης, αρνήθηκε τις κατηγορίες για δολοφονία της συζύγου του, λέγοντας: «Αφού βγάλαμε μία φωτογραφία, η γυναίκα μου έβαλε το τηλέφωνο στην τσάντα της. Αργότερα, μου ζήτησε να της το δώσω. Σηκώθηκα και άκουσα την γυναίκα μου να ουρλιάζει πίσω μου όταν πήγα να της πάρω το τηλέφωνο από την τσάντα της. Γύρισα και δεν ήταν εκεί. Δεν έσπρωξα εγώ την γυναίκα μου».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News