Κόσμος

Ε.Ε. - Pfizer συμφώνησαν για επιπλέον 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού

Οι συνολικές δόσεις που θα παραδοθούν στα κράτη μέλη της Ε.Ε. μέχρι το τέλος του 2021 φτάνουν πλέον τις 500 εκατ. με την επιλογή να αυξηθούν στις 600 εκατ.

Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προμήθεια άλλων 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου τους κατά της νόσου COVID-19 στα 27 κράτη μέλη της Ένωσης, με περίπου 75 εκατομμύρια να αναμένεται να παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, η Ε.Ε. έχει την επιλογή να ζητήσει άλλες 100 εκατ. δόσεις στη συνέχεια.

Η νέα συμφωνία είναι επιπλέον των 300 εκατ. δόσεων που έχουν ήδη δεσμευτεί από την Ε.Ε. για το 2021 στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας που υπογράφηκε το 2020.

Οι επιπλέον 200 εκατ. δόσεις αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021, με περίπου 75 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο.

Οι συνολικές δόσεις που θα παραδοθούν στα κράτη μέλη της Ε.Ε. μέχρι το τέλος του 2021 φτάνουν πλέον τις 500 εκατ. με την επιλογή να αυξηθούν στις 600 εκατ.

"Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της προσπάθειας να νικηθεί ο ιός και να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Εργαζόμαστε ακούραστα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω διάθεση εμβολίων στην Ευρώπη και αλλού, επεκτείνοντας την παραγωγική μας ικανότητα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

"Με τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένουμε πλέον να παραδώσουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατ. Ευρωπαίων πριν το τέλος του έτους", πρόσθεσε.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια