Η γηραιότερη σέρφερ στον κόσμο στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Κρήτη
Η γηραιότερη σέρφερ στον κόσμο στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας αλλά απολαμβάνει όσο τίποτα τους ανέμους και τη θάλασσα της Κεφαλονιάς με την ιστιοσανίδα της

Η Αναστασία Γερολυμάτου με καταγωγή από την Κεφαλονιά, το 2020 αναδείχθηκε ως η γηραιότερη σέρφερ παγκοσμίως! Παρά τα 82 της χρόνια δαμάζει τα κύματα με την ιστιοσανίδα της, κάνοντας αυτό που αγαπά περισσότερο απ’ όλα, windsurfing.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Κρήτη Σήμερα», ξεκίνησε να κάνει windsurfing όταν ήταν 41 χρονών και είχε βρεθεί σε θάλασσα του Ατλαντικού και από τότε δεν έχει σταματήσει να σερφάρει αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός.,Τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας αλλά απολαμβάνει όσο τίποτα τους ανέμους και τη θάλασσα της Κεφαλονιάς με την ιστιοσανίδα της, αφού έχει καταφέρει να «ταρακουνήσει» τους συμπατριώτες της, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των σέρφερ στις παραλίες της Κεφαλονιάς.

Η Αναστασία Γερολυμάτου το Σεπτέμβριο του 2020 έλαβε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη Windsurfer στον κόσμο. Όμως οι διακρίσεις της δε σταματούν εκεί. Τον περασμένο Αύγουστο, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», διένυσε πάνω στην ιστιοσανίδα της απόσταση 18 ναυτικών μιλίων κάνοντας το διάπλου Κεφαλονιά – Κυλλήνη, ούσα μία από τους ελάχιστες αθλητές που έχει καταφέρει να ολοκληρώσει αυτή την απόσταση.

Επιμέλεια: Εύη Σπανού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News