Με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, η Βασιλική Βουρλιωτάκη έχει βάλει στόχο ζωής να μεταφέρει την ελληνική κουζίνα στα πέρατα της γης, με αποκορύφωμα να της απονεμειθεί ο τίτλος της «Πρέσβειρας της Ελληνικής Γαστρονομίας».
Πρόκειται για έναν τίτλο που δίδεται μόνο σε επαγγελματίες chef, οι οποίοι προωθούν την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτισμού και κουλτούρας.
Η Βασιλική, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μένει στη Νέα Υόρκη, η καρδιά της χτυπάει δυνατά στην Κρήτη.
Ποιο είναι όμως το αγαπημένο της κρητικό φαγητό που της λείπει περισσότερο απ’ όλα; Σύμφωνα με την ίδια, τα καλιτσούνια της που φτιάχνει η γιαγιά της, καθώς εκείνη της δίδαξε πρώτη τα μυστικά της κουζίνας.