Εμβόλιο Sputnik-V: Οι Παλαιστίνιοι έλαβαν σήμερα 10.000 δόσεις

Κόσμος
Εμβόλιο Sputnik-V: Οι Παλαιστίνιοι έλαβαν σήμερα 10.000 δόσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Παλαιστίνιοι έλαβαν σήμερα 10.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και έτσι είναι σε θέση να ξεκινήσουν την εκστρατεία εμβολιασμού

10.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, έλαβαν σήμερα οι Παλαιστίνιοι, δόσεις που επαρκούν για τον εμβολιασμό πέντε χιλιάδων ανθρώπων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός Υγείας της Παλαιστίνης Μαί Αλ-Kάιλα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Η Φωνή της Παλαιστίνης», ότι οι δόσεις αυτές επαρκούν για τον εμβολιασμό 5.000 ανθρώπων με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Το φορτίο με την παρτίδα αυτή των εμβολίων έφθασε αεροπορικώς στο Ισραήλ και από εκεί έγινε η μεταφορά στην πόλη Ραμάλα που είναι μια κομβική πόλη τη Παλαιστίνης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η Αλ-Kάιλα δήλωσε ότι αναμένεται και μια παρτίδα με το κινεζικό εμβόλιο από την Κίνα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ημερομηνία άφιξής του. Μια παρτίδα με περίπου 37.000 δόσεις εμβολίων αναμένεται να φθάσει στην Παλαιστίνη αργότερα αυτό τον μήνα μέσω του προγράμματος διανομής εμβολίων COVAX.

Στη Δυτική Όχθη, όπου ζουν 3,1 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, έχουν καταγραφεί 101.508 κρούσματα κορωνοϊού και 1,276 θάνατοι. Στη Γάζα με πληθυσμό 2 εκατομμύρια έχουν καταγραφεί 52.000 κρούσματα και 527 θάνατοι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News