Κόσμος

Η παραγωγή του εμβολίου της Moderna ξεκινά και σε γαλλικό έδαφος «στη διάρκεια του Μαρτίου»

«Στη διάρκεια του Απριλίου» ξεκινά και η παραγωγή εκείνου των Pfizer/BioNTech

Μια υπεργολαβική εταιρία θα αρχίσει να παράγει στη Γαλλία "στη διάρκεια του Μαρτίου" το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας Moderna κατά της Covid-19, και μια άλλη θα ξεκινήσει "στη διάρκεια του Απριλίου" την παραγωγή εκείνου των Pfizer/BioNTech, ανακοίνωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL η αναπληρώτρια υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέρ-Ρουνασέρ.

Χθες βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως η παραγωγή εμβολίων σε γαλλικό έδαφος θα ξεκινήσει "από τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου", έπειτα από συνάντηση με μεγάλες γαλλικές και ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες.

Ο Μακρόν είπε πως τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής θα συμμετάσχουν στη δημιουργία εμβολίων που έχουν επεξεργαστεί άλλες φαρμακοβιομηχανίες, εκ των οποίων τρεις γαλλικές υπεργολαβικές.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, η γαλλική υπεργολαβική Delpharm ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να παραγάγει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στο εργοστάσιό της στο Σεν-Ρεμί-σιρ-Αβρ (βορειοδυτική Γαλλία), η σουηδική φαρμακοβιομηχανία Recipharm το εμβόλιο της Moderna στο Μον (δυτικά) και η γαλλική Fareva το εμβόλιο της CureVac στις εγκαταστάσεις της στο Πο (νοτιοδυτικά) και στη Βαλ-ντε-Ρέιγ, για το γέμισμα και τη συσκευασία.

"Η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής που θα ξεκινήσει, θα είναι στη διάρκεια του Μαρτίου για το εμβόλιο της Moderna", διευκρίνισε σήμερα το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός, Ανιές Πανιέρ-Ρουνασέρ.

"Θα έχουμε μια εγκατάσταση παραγωγής που θα ξεκινήσει ακολούθως στη διάρκεια του Απριλίου, θα είναι για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Και τον Μάιο, αναμένεται να είναι για το εμβόλιο της CureVac, εκεί περιμένουμε την έγκριση για την άδεια κυκλοφορίας, άρα θέτω έναν όρο", πρόσθεσε.

Η Γαλλίδα υπουργός είπε πως η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi --που μετέθεσε για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 την παρουσίαση του δικού της εμβολίου-- "θα παράγει από την πλευρά της και αυτή".

"Εργαστήκαμε μαζί τους ώστε να παράγουν στο γερμανικό εργοστάσιό τους το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αυτό θα συμβάλει να αυξήσουμε τις αλυσίδες παραγωγής. Αν το εμβόλιό τους έχει θετικά αποτελέσματα, τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν επίσης την παραγωγή τους", είπε η Ανιές-Πανιέρ-Ρουνασέρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια