Pfizer: «Από την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει η παροχή εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην Ιταλία»

Κόσμος
Pfizer: «Από την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει η παροχή εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην Ιταλία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιταλία ανακοίνωσε νωρίτερα πως θα κινηθεί νομικά για τις καθυστερήσεις των εμβολίων κατά της COVID-19

H φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε πριν λίγο ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι παραδόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην Ιταλία θα επιστρέψουν στα επίπεδα που είχαν συμφωνηθεί.

Η εταιρία, απαντώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skytg24, πρόσθεσε ότι από τις 8 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου εστάλησαν στην Ιταλία οι παρτίδες που είχαν συμφωνηθεί, ενώ στην συνέχεια υπήρξε μείωση, λόγω της αναδιοργάνωσης του βελγικού κέντρου παραγωγής της φαρμακοβιομηχανίας.

Παράλληλα, η Pfizer τόνισε ότι οι φιάλες μειώθηκαν λόγω της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να εξάγει πέντε και όχι έξι δόσεις από την κάθε μια, και ότι «προέκυψε παρεξήγηση διότι ταυτίσθηκε ο αριθμός των δόσεων με τις φιάλες», ενώ δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα.

Λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πάολο Σιλέρι, είχε δηλώσει στην δημόσια τηλεόραση της Rai, ότι οι καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων από την Pfizer και την AstraZeneca θα προκαλέσουν αναβολή ενός μηνός στην έναρξη του εμβολιασμού των πολιτών άνω των ογδόντα ετών, και καθυστέρηση έξι με οκτώ εβδομάδων για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News