Ισραήλ: Απαγορεύει για 7 ημέρες όλες τις πτήσεις ξένων εταιρειών από και προς τη χώρα

Κόσμος
Ισραήλ: Απαγορεύει για 7 ημέρες όλες τις πτήσεις ξένων εταιρειών από και προς τη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2

Το Ισραήλ αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διακοπή των πτήσεων, γράφει στον ιστότοπό της η εφημερίδα.

Με βάση την πρόταση αυτή, τα αεροσκάφη ξένων εταιρειών δεν θα επιτρέπεται να προσγειώνονται σε ισραηλινά αεροδρόμια μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το λοκντάουν που έχει επιβληθεί στη χώρα. Επιπροσθέτως, η έξοδος από τη χώρα θα επιτρέπεται μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Είμαστε μπροστά από όλον τον κόσμο. Καμία χώρα δεν έχει κάνει αυτό που πρόκειται να κάνουμε. Σφραγίζουμε ερμητικά τη χώρα».

Από τους περιορισμούς θα εξαιρεθούν τα ξένα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίων, τα πυροσβεστικά και οι πτήσεις που αφορούν επείγουσες ιατρικές καταστάσεις. Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες δεν ανακοινώθηκαν.

Η πρόταση αυτή θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Συντάγματος, Νόμου και Δικαιοσύνης της Κνεσέτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News