Ρωσία: Υπέβαλε αίτηση έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην Ε.Ε.

Κόσμος
Ρωσία: Υπέβαλε αίτηση έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία υπέβαλε αίτηση έγκρισης του εμβολίου Sputnik V στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπέβαλε αίτηση για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένει την επανεξέτασή της τον Φεβρουάριο, καθώς η Μόσχα επιδιώκει να επιταχύνει τη διαθεσιμότητα του εμβολίου παγκοσμίως.

Το RDIF κοινοποίησε την τελευταία αυτή εξέλιξη στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, κάνοντας ένα βήμα προς την έγκρισή του, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών τους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί στην Αργεντινή, τη Λευκορωσία, τη Σερβία και σε μερικές άλλες χώρες.

Ομάδες εμπειρογνωμόνων που εκπροσωπούν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας ΕΜΑ (European Medical Agency), προέβησαν την Τρίτη σε μια επιστημονική αξιολόγηση του εμβολίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Sputnik V, στην οποία προστίθεται ότι ο EMA θα αποφασίσει σε σχέση με την έγκριση του εμβολίου βάσει των αξιολογήσεων.

Ενώ τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε πολλές χώρες, ειδικοί έχουν δηλώσει ότι θα χρειαστούν πολλαπλά εμβόλια για να ελεγχθεί η πανδημία, που έχει σκοτώσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Το Μεξικό, το οποίο διαπιστώνει καθυστερήσεις στις παραδόσεις δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την Pfizer, δήλωσε ότι στοχεύει να αντισταθμίσει το έλλειμμα με δόσεις που θα αγοράσει από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Η Ρωσία θα υποβάλει τυπικά αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο για έγκριση του εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε ο επικεφαλής του RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ σε συνέντευξη στο συνέδριο του Reuters Next την προηγούμενη εβδομάδα.

Η έγκριση για έκτακτη χρήση του εμβολίου καθυστέρησε προσφάτως στην Βραζιλία, αφότου η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας ανακοίνωσε ότι τα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση δεν πληρούσαν τα ελάχιστα κριτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News