CNN για εμβόλιο Moderna: Η Καλιφόρνια σταματά τη χορήγηση δόσεων λόγω παρενεργειών

Κόσμος
CNN για εμβόλιο Moderna: Η Καλιφόρνια σταματά τη χορήγηση δόσεων λόγω παρενεργειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καλιφόρνια σταματά τη χορήγηση 330.000 δόσεων του εμβολίου της Moderna, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση μετά από εντολή αξιωματούχων υγείας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN παρουσιάστηκαν αρκετές σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε ανθρώπους την προηγούμενη εβδομάδα. Τι λέει το Υπουργείο Υγείας και τι απαντά η εταιρία μετά τα περιστατικά αυτά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, αξιωματούχοι υγείας στην Καλιφόρνια είπαν στα εμβολιαστικά κέντρα σε ολόκληρη την πολιτεία να μην χορηγούν δόσεις από το εμβόλιο της Moderna, ενώ διερευνούν πιθανές σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Περισσότερες από 330.000 δόσεις από την παρτίδα διανεμήθηκαν σε 287 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την πολιτεία από τις 5 έως τις 12 Ιανουαρίου.

Μπορεί να έχουν ήδη χορηγηθεί δεκάδες χιλιάδες δόσεις, αλλά ο αριθμός των αχρησιμοποίητων δόσεων είναι άγνωστος, σύμφωνα με τον Darrel Ng, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας της Καλιφόρνια.

Το υπουργείο δήλωσε την Κυριακή ότι λιγότερα από 10 άτομα σε μια κλινική στο Σαν Ντιέγκο που έλαβαν δόσεις από τη συγκεκριμένη παρτίδα εμβολίων χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα για τουλάχιστον 24 ώρες. Η πολιτεία είπε ότι δεν γνώριζε κανέναν από οποιονδήποτε από τα άλλα 286 εμβολιαστικά κέντρα που να είχαν παρόμοιες αλλεργικές αντιδράσεις μετά τη λήψη εμβολίου από την παρτίδα.

Το υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνια ((California Department of Public Health - CDPH) είπε ότι συνέστησε την παύση ολόκληρης της παρτίδας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν άμεσες δόσεις αντικατάστασης εκτός από αυτές που είχαν ήδη παραγγελθεί.

«Επειδή πρέπει να είμαστε απολύτως προσεκτικοί και αναγνωρίζοντας επίσης την εξαιρετικά περιορισμένη διάθεση του εμβολίου, συνιστούμε στις υπηρεσίες εμβολιασμού να χρησιμοποιούν άλλο εμβόλιο από το διαθέσιμο απόθεμα», δήλωσε η Δρ Erica Pan, κρατική επιδημιολόγος της Καλιφόρνια.

Η Moderna δήλωσε στο CNN: «Η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με το Υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνια για τη διερεύνηση αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου, σε αυτό το σημείο η Moderna δεν γνωρίζει για παρόμοια ανεπιθύμητα συμβάντα σε άλλα κέντρα εμβολιασμού που ενδέχεται να έχουν χορηγούνται εμβόλια από την ίδια παρτίδα.»

Ο Δρ Paul Offit, διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εμβολίων στο Παιδικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κακή παρτίδα δόσεων του εμβολίου.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα συμπτώματα που σχετίζονται με τις αλλεργικές αντιδράσεις, αλλά παρείχαν ένα link για την ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, όπου έχει αναφορές σχετικά με την αναφυλαξία - μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση - η οποία μπορεί να συμβεί μετά τη λήψη του Covid-19 εμβόλιο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News