Γιατροί στη Γουχάν: «Μας εξανάγκασαν να πούμε ψέματα» για την μετάδοση του κορωνοϊού

Κόσμος
Γιατροί στη Γουχάν: «Μας εξανάγκασαν να πούμε ψέματα» για την μετάδοση του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξέραμε ότι ο ιός μεταφερόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά όταν συμμετείχαμε σε ένα μίτινγκ στο νοσοκομείο, μας είπαν να μη μιλήσουμε. Οι τοπικοί ηγέτες είπαν στα νοσοκομεία να μην πουν την αλήθεια»

Νέες μαρτυρίες Κινέζων γιατρών, θα προβληθούν σε ντοκιμαντέρ του ITV με τίτλο «Outbreak: The Virus That Shook The World», στο οποίο αναφέρουν πως εξαναγκάστηκαν να πουν ψέματα παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019, όταν πρωτοεμφανίστηκε στη Γουχάν.

Ειδικότερα, γιατροί που συμμετείχαν σε μίτινγκ σε νοσοκομείο έλαβαν την οδηγία «να μη μιλήσουν» για την πραγματική φύση της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η Κίνα ενημέρωσε για πρώτη φορά τον ΠΟΥ για 27 περιπτώσεις της άγνωστης τότε ασθένειας στις 31 Δεκεμβρίου σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ενώ οι πρώτοι θάνατοι αναφέρθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου. Παρ' όλα αυτά, Κινέζοι γιατροί, όμως, καταγράφηκαν κρυφά από πολίτη - δημοσιογράφο, όπου λένε ότι γνώριζαν από πιο πριν ότι ο ιός ήταν θανατηφόρος.

«Ξέραμε ότι ο ιός μεταφερόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά όταν συμμετείχαμε σε ένα μίτινγκ στο νοσοκομείο, μας είπαν να μη μιλήσουμε. Οι τοπικοί ηγέτες είπαν στα νοσοκομεία να μην πουν την αλήθεια», αναφέρεται.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News