ΗΠΑ: Εκτιμήσεις FBI για ένοπλες κινητοποιήσεις στα Καπιτώλια ενόψει της ορκωμοσίας Μπάινεν

Κόσμος
ΗΠΑ: Εκτιμήσεις FBI για ένοπλες κινητοποιήσεις στα Καπιτώλια ενόψει της ορκωμοσίας Μπάινεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το FBI εκτιμά ότι σχεδιάζονται ένοπλες κινητοποιήσεις στα Καπιτώλια των Πολιτειών, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν – Επί ποδός 15.000 στρατιώτες

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) προειδοποίησε ότι σχεδιάζονται ένοπλες κινητοποιήσεις στην Ουάσινγκτον και στις πρωτεύουσες και των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, στις 20 του μηνός, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Τα μέλη μιας μη κατονομαζόμενης ένοπλης ομάδας φέρονται ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον στις 16 Ιανουαρίου. Απειλούν με εξέγερση αν γίνει προσπάθεια να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του ABC, ο οποίος επικαλείται ένα ενημερωτικό δελτίο του FBI.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής αστυνομίας δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Επί ποδός 15.000 στρατιώτες

Η Εθνοφρουρά έχει εξουσιοδοτηθεί να αναπτύξει έως και 15.000 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον με σκοπό να στηρίξουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χάκανσον, επικεφαλής της Εθνοφρουράς, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 10.000 στρατιώτες στην πόλη μέχρι το Σάββατο και θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη της ασφάλειας, της υλικοτεχνικής υποδομής και των τηλεπικοινωνιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News