Ισχυρός σεισμός στην Κροατία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Κόσμος
Ισχυρός σεισμός στην Κροατία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σορός ενός άνδρα βρέθηκε στα χαλάσματα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ζάζινα ανεβάζοντας στους 7 τους νεκρούς από τον καταστροφικό σεισμό στην Κροατία.

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στην Κροατία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η σορός ενός άνδρα βρέθηκε στα χαλάσματα της εκκλησίας του αγίου Νικολάου στο χωριό Ζάζινα ανεβάζοντας στους 7 τους νεκρούς από τον καταστροφικό σεισμό στην Κροατία. 

«Μέχρι στιγμής, στα περίχωρα της πόλης Γκλίνα έχουμε πέντε θύματα. Μαζί με το (12χρονο) κορίτσι από την Πέτρινια, τα θύματα είναι συνολικά έξι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμο Μέντβεντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, τα πέντε από τα θύματα είναι όλοι τους άνδρες από το χωριό Μάγισκε Πόλιανε, κοντά στην Γκλίνα.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 20 πιο ελαφρά.

«Η έρευνα στα συντρίμμια συνεχίζεται», ανέφερε η αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος έσπευσε στην Πέτρινια, ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή ορισμένοι κάτοικοι της πόλης γιατί «δεν είναι ασφαλές να βρίσκονται εδώ».

Ο τηλεοπτικός σταθμός Ν1 πρόβαλε ένα βίντεο με διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς από τα χαλάσματα έναν άνδρα και ένα παιδί. Σε άλλες εικόνες φαίνεται ένα σπίτι, η στέγη του οποίου έχει καταρρεύσει. Η ρεπόρτερ του καναλιού είπε ότι δεν γνωρίζει αν βρισκόταν κανείς μέσα την ώρα του σεισμού.

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου

Με ανάρτηση στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς για τα θύματα του σεισμού, που έπληξε την χώρα του, και ευχήθηκε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες.

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Κροατία είναι έτοιμη να αποστείλει η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της χώρας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που προέκυψαν από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό και κυρίως για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι.

Η Κροατία ενεργοποίησε νωρίτερα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για την παροχή βοήθειας, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, είναι ήδη έτοιμη μια παρτίδα με σκηνές, υπνόσακους, σεντόνια, κουβέρτες και θερμάστρες και αναμένεται απάντηση από την Κροατία, αν χρειάζεται ακόμα την συγκεκριμένη βοήθεια, οπότε και θα αποσταλεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News