Κόσμος

Ισπανία: Δημιουργείται μητρώο με τους αρνητές του εμβολίου

Το μητρώο θα κοινοποιηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Οι αρχές της Ισπανίας θα τηρήσουν μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο θα μοιράζονται και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, το μητρώο αυτό δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας της χώρας τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου. Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, ο Σαλβαδόρ Ίγια υπογράμμισε εκ νέου πως ο εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού, που ξεκίνησε στην Ισπανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι υποχρεωτικός.

Σχετικά με τα άτομα εκείνα που δεν θα θελήσουν να κάνουν το εμβόλιο, «αυτό που θα κάνουμε είναι ένα μητρώο, το οποίο, επιπροσθέτως, θα κοινοποιηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως θα αναφέρεται «στα πρόσωπα εκείνα που θα τους προτείνουμε (να εμβολιαστούν) και τα οποία, απλά, θα το αρνηθούν». «Δεν θα πρόκειται για ένα έγγραφο που θα δημοσιοποιηθεί», διαβεβαίωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως αυτό το μητρώο θα δημιουργηθεί «με τον μεγαλύτερο σεβασμό για την προστασία των δεδομένων».

Βάσει της τελευταίας μελέτης που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα από το Κέντρο Κοινωνιολογικής Έρευνας, ένα ινστιτούτο δημοσκοπήσεων εξαρτώμενο από την κυβέρνηση, το ποσοστό των Ισπανών που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί μειώθηκε εντυπωσιακά, από το 47% τον Νοέμβριο στο 28% τον Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, το ποσοστό των Ισπανών που δηλώνει έτοιμο να κάνει το εμβόλιο αυξήθηκε από το 36,8% στο 40,5%.

Πηγή: ethnos.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια