Ρωσία: Βυθίστηκε αλιευτικό - 17 αγνοούμενοι

Κόσμος
Ρωσία: Βυθίστηκε αλιευτικό - 17 αγνοούμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συσσώρευση πάγου φέρεται ότι οδήγησε στην βύθιση του αλιευτικού

Δεκαεπτά άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση σήμερα αλιευτικού σκάφους στην Θάλασσα Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις ρωσικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.Σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο επικαλείται το TASS, πρόκειται για το πλοίο Onega νηολογίου Μουρμάνσκ.

Πέντε σκάφη διάσωσης διεξάγουν έρευνες για επιζώντες και μέχρι στιγμής 2 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το 19μελές πλήρωμα του αλιευτικού, σύμφωνα με το Interfax.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων διευκρίνισαν ότι συσσώρευση πάγου φέρεται ότι οδήγησε στην βύθιση του αλιευτικού. Σύμφωνα με άλλη πηγή που ερωτήθηκε από το TASS, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ζώνη του ναυαγίου δεν επιτρέπουν τη χρήση αεροπλάνων για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Τον Ιανουάριο του 2018 ρωσικό αλιευτικό με 21 επιβαίνοντες βυθίστηκε στην Θάλασσα της Ιαπωνίας. Κανένας επιζών δεν βρέθηκε έπειτα από επιχειρήσεις διάσωσης που διήρκεσαν πέντε ημέρες υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News