Κορωνοϊός: Νέο διαγνωστικό τεστ με γαργάρες - Αξιόπιστο, οικονομικό & γίνεται στο σπίτι

Κόσμος
Κορωνοϊός: Νέο διαγνωστικό τεστ με γαργάρες - Αξιόπιστο, οικονομικό & γίνεται στο σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το τεστ με γαργάρες είναι το ίδιο αξιόπιστο με το μοριακό

Μετά το μοριακό τεστ και το τεστ ταχείας ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού, ένας τρόπος εντοπισμού κρουσμάτων είναι διαθέσιμος. Πρόκειται για το τεστ με γαργάρες. Η μέθοδος είναι απλή και κυρίως ιδιαίτερα οικονομική. Ο εξεταζόμενος κάνει γαργάρες με νερό επί 20 έως 30 δευτερόλεπτα και εν συνεχεία φτύνει το νερό σε ειδικό δοκιμαστικό σωλήνα.

Ο κάθε ένας που κάνει το τεστ με τις γαργάρες εισάγει τα προσωπικά του δεδομένα σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο του παρέχει έναν barcode που ο χρήστης στέλνει μαζί με το τεστ στο διαγνωστικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά σε λίγες ώρες.

Το νέο διαγνωστικό τεστ που μπορεί κανείς να κάνει μόνο του ονομάστηκε Gargtest και αναπτύχθηκε από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Παλάκι. Οι επιστήμονες λένε πως είναι όσο αξιόπιστο είναι και ένα μοριακό τεστ. Πρόκειται επίτευγμα του ταχέως αναπτυσσόμενου κλάδου της μεταφραστικής ιατρικής ή ιατρικής της διασύνδεσης που εφαρμόζεται σε ερευνητικά εργαστήρια για την ταχεία ανάπτυξη διαγνωστικών μέσων και φαρμάκων.

«Το διαγνωστικό τεστ περιέχει μια ειδική πούδρα που βοηθά στην απομόνωση του ιού επί πολλές εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτή είναι η μόνη διαφορά από άλλα τεστ Covid-19 για τα οποία τα δείγματα πρέπει να μεταφέρονται άμεσα και να φυλάσσονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες», εξηγεί ο Μαράια Χάντατς διευθυντής στο Ινστιτούτο Μοριακής και Μεταφραστικής Ιατρικής.

Η πούδρα αυτή είναι το αποτέλεσμα έρευνας που συγχρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εμβολίων EATRIS της Ευρωπαϊκής Υποδομής Μεταφραστικής Ιατρικής, (European Infrastructure for Translational Medicine).

Το διαγνωστικό τεστ με γαργάρες διανέμεται δωρεάν σε όλη τη χώρα.

Πηγή: euronews.com

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News