Και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπάιντεν

Κόσμος
Και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπάιντεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικυρώθηκε από τους εκλέκτορες  

Όπως αναμενόταν, το εκλεκτορικό σώμα επικύρωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το σώμα των εκλεκτόρων, με ψήφους 306- 232, επικύρωσε τη νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Η δημοκρατία μας πιέστηκε, δοκιμάστηκε, απειλήθηκε και απέδειξε ότι είναι ανθεκτική, αληθινή και ισχυρή», δήλωσε ο Μπάιντεν. 

Ο Μπάιντεν, θα ορκιστεί και θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ την 20ή Ιανουαρίου.

Παρά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να το αμφισβητεί.

«Ώρα να γυρίσουμε σελίδα»: Πανηγυρική ομιλία  του Μπάιντεν

«Οι πολίτες ψήφισαν. Η ακεραιότητα των εκλογών μας παρέμεινε άθικτη. Και τώρα είναι ώρα μα γυρίσουμε σελίδα, να ενωθούμε, να γιατρευτούμε», είπε ο Μπάιντεν, που έκανε λόγο για «ανήθικη» επίθεση του Τραμπ στη δημοκρατική διαδικασία. 

Στην ομιλία του επέκρινε σφοδρά τον Τραμπ και τους συμμάχους του, για την προσπάθεια ανατροπής των αποτελεσμάτων, μέσω προσφυγών στη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, ο Τραμπ εξακολουθεί να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Την ώρα που ολοκληρωνόταν η ψηφοφορία των εκλεκτόρων, ο απερχόμενος πρόεδρος ανακοίνωσε την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση του , στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο Γουίλιαμ Μπαρ έπεσε σε δυσμένεια όταν παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν βρήκε καμία απόδειξη για εκτεταμένη εκλογική απάτη.

Έτσι λίγο πριν το τέλος αυτός  «ο κλόουν της πολίτικης» όπως τον αποκαλούν , δείχνει κυνικά πόσο αντιδημοκρατικός είναι .  Πόσο τσίγκινη ήταν η φιλοπατρία του, πόσο κάλπικο  το παραμύθι που άπλωσε σαν δηλητήριο πάνω από τις ρατσιστικές πολιτείες του Νότου.

Αποκαλύπτεται η σαπίλα  ενός ανθρώπου που έσυρε βιαίως τον κόσμο προς τα πίσω, απείλησε τις ελευθερίες  και τα δικαιώματα του, ασέλγησε πάνω στην έννοια  του δικαίου.

Πηγή: cnn.com

(Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News