Κόσμος

Σιγκαπούρη: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer – Στο τέλος του έτους οι πρώτες παρτίδες

Η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας στον κόσμο

Η Σιγκαπούρη ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech εναντίον του νέου κορωνοϊού και αναμένει να λάβει εμβόλια μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λι Χσιέν Λουνγκ και πρόσθεσε πως σχεδιάζει να είναι από τους πρώτους που θα εμβολιασθούν.

Η πόλη-κράτος των 5,7 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένει ότι θα έχει αρκετά εμβόλια έως το τρίτο τρίμηνο του 2021 για τους όλους πολίτες της και για όσουε έχουν λάβει άδεια διαμονής, δήλωσε ο 68χρονος Λι.Αν και ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός, ο Λι είπε πως ο ίδιος και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα εμβολιαστούν νωρίς μετά τους υγειονομικούς εργαζόμενους, άλλο προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ, περιλαμβανομένων και των μεγαλύτερων σε ηλικία, θα εμβολιασθούμε νωρίς. Αυτό γίνεται για να σας δείξουμε, ιδίως μεγαλύτεροι σε ηλικία όπως εγώ, πως πιστεύουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές», είπε ο Λι σε διάγγελμα προς το έθνος.

«Έχουμε εξασφαλίσει επαρκείς δόσεις των εμβολίων για όλους τους πολίτες και τους κατοίκους μακράς διαμονής», δήλωσε αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών, Κένεθ Μακ.

Ο Λι είπε επίσης πως η Σιγκαπούρη θα άρει ορισμένους από τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού από τις 28 Δεκεμβρίου, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, τις δημόσιες συναθροίσεις οκτώ ατόμων, από ένα όριο πέντε ατόμων τώρα.«Η κατάστασή μας είναι τώρα σταθερή», είπε ο Λι. «Τώρα που τα εμβόλια γίνονται διαθέσιμα, μπορούμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ.»

Η Σιγκαπούρη έχει καταγράψει ελάχιστα τοπικά περιστατικά COVID-19 τους τελευταίους δύο μήνες.

Από το σύνολο των 58.000 περιστατικών που έχουν καταγραφεί στη Σιγκαπούρη, 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους -- ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας στον κόσμο. Περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό παγκοσμίως και 1,61 εκατομμύριο από αυτούς έχουν πεθάνει, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuter. Η Σιγκαπούρη έχει υπογράψει επίσης συμφωνίες προαγοράς και έχει προπληρώσει για την αγορά πολλά υποσχόμενων υποψήφιων εμβολίων περιλαμβανομένων εκείνων που αναπτύσσουν οι Moderna και Sinovac, έχοντας βάλει στην άκρη ένα ποσό που υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια για εμβόλια, ανέφεραν οι αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια