Κόσμος

Χάκερ επιτέθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων - Υπέκλεψαν έγγραφα του εμβολίου της Pfizer

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενημέρωσε ότι «παραβιάστηκαν» έγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου

Ο EMA γνωστοποίησε, το απόγευμα της Τετάρτης, ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς, χωρίς ωστόσο, να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τον στόχο της κυβερνοεπίθεσης. Λίγο αργότερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενημέρωσε ότι «παραβιάστηκαν» έγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του εμβολίου.

Σε κοινή τους δήλωση Pfizer και BioNTech επιβεβαιώνουν την επίθεση και αναμένουν πληροφορίες από τον EMA «ότι η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου». «Ο ΕΜΑ έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19».

«Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε εάν προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη έχουν διαρρεύσει», πρόσθεσαν οι δύο εταιρείες. O EMA «μας έχει διαβεβαιώσει ότι η επίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγησή της».

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πότε ή πώς έγινε η επίθεση, ποιος βρίσκεται από πίσω ή ποιες άλλες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια