Βρετανία - Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό: Μια 90χρονη ο πρώτος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο  

Κόσμος
Βρετανία - Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό: Μια 90χρονη ο πρώτος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια 90χρονη γιαγιά στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech εκτός κλινικής δοκιμής

Μια ιστορική μέρα ξημέρωσε για το Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον πλανήτη.

Η Βρετανία άρχισε σήμερα τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer και BioNTech. Είναι η πρώτη δυτική χώρα που άρχισε να εμβολιάζει τον γενικό πληθυσμό της, κάτι που χαιρετίζεται ως αποφασιστικής σημασίας για να νικηθεί ο κορωνοϊός.

Ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό έχει σημειώσει ένα ιστορικό άλμα, καθώς το εμβόλιο των Pfizer - BioNtech χορηγήθηκε σε κάποιον εκτός κλινικής δοκιμής για πρώτη φορά.

Η γιαγιά Margaret Keenan, 90 ετών, έγινε το πρώτο άτομο στον κόσμο που έλαβε το σκεύασμα στο πλαίσιο του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.

«Αισθάνομαι τόσο προνομιούχα να είμαι το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε κατά της Covid-19, είναι το καλύτερο πρόωρο δώρο για τα γενέθλια μου που θα μπορούσα να ευχηθώ γιατί σημαίνει ότι μπορώ επιτέλους να ανυπομονώ να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το νέο έτος καθώς είμαι μόνη μου για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου», είπε η Margaret Keenan.

Πηγή: bbc.com

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News