Η Βενετία «πλημμύρισε» με φως για τα Χριστούγεννα - Μαγικές εικόνες!

Κόσμος
Η Βενετία «πλημμύρισε» με φως για τα Χριστούγεννα - Μαγικές εικόνες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι μια σύγχρονη εγκατάσταση του Ιταλού καλλιτέχνη Fabrizio Plessi

Χωρίς τουρίστες εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Βενετία αποφάσισε εντούτοις να φωτίσει με εντυπωσιακό τρόπο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δύο από τα διασημότερα αξιοθέατά της: την πλατεία του Αγίου Μάρκου και τη γέφυρα του Ριάλτο, πάνω από το Μεγάλο Κανάλι.

Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι μια σύγχρονη  εγκατάσταση του Ιταλού καλλιτέχνη Fabrizio Plessi. 

Πρόκειται για ένα έργο από τεράστιες ορθογώνιες οθόνες, που προβάλλουν εικόνες με χρυσό χρώμα, οι οποίες στήθηκαν η μία πάνω στην άλλη για να σχηματίσουν τη μορφή του παραδοσιακού έλατου. Τη νύχτα, αυτές οι οθόνες πλημμυρίζουν με χρώμα την πλατεία εκπέμποντας ένα ζεστό φως.

Ο 80χρονος καλλιτέχνης λέει ότι ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός φωτεινού δέντρου - ύψους 10 μέτρων - που θα «φωτίσει αυτήν την πόλη» που χρειάζεται «φως», πολιτισμό και νέα συναισθήματα.

Ωστόσο, δεν αρέσει στους Ιταλούς της στη Βενετίας αυτή η μοντέρνα  εγκατάσταση των 9 τόνων, η οποία θα είναι ορατή έως τις 6 Ιανουαρίου.

Η πόλη διχάστηκε  με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και χωρίστηκε  ανάμεσα σ αυτούς που την αγαπούν και εκείνων που την μισούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News