Παρίσι: Σοβαρά επεισόδια στη διάρκεια διαδήλωσης - Φωτιά σε ΙΧ και οδοφράγματα

Κόσμος
Παρίσι: Σοβαρά επεισόδια στη διάρκεια διαδήλωσης - Φωτιά σε ΙΧ και οδοφράγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν κατά της αστυνομικής βίας

Επεισόδια στο Παρίσι όπου ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε ένταση, πέταξε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασε βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησε αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Οι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν ειρηνικά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας όταν ξέσπασαν τα επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων διαδηλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Ορισμένοι εξ αυτών χρησιμοποίησαν σφυριά για να σπάσουν πεζοδρόμια. Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα

Ενάντια στο νόμο

Οι χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον αμφιλεγόμενο νόμο για την ασφάλεια.

Φώναζαν συνθήματα όπως: "Μακρόν, αρκετά!" ή, "Νόμος περί ασφάλειας, όχι, όχι. Κοινωνική ασφάλεια, ναι, ναι" και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα "Νταρμανέν παραιτήσου" ή "Γαλλία: η γη των δικαιωμάτων της αστυνομίας".

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας υπό το βλέμμα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Γαλλία, γη των δικαιωμάτων των αστυνομικών» και «Απόσυρση του νόμου για την ασφάλεια».«Οδεύουμε προς τον σημαντικό περιορισμό των ελευθεριών. Δεν υπάρχει δικαιολογία», είπε η κάτοικος του Παρισιού Καρίν Σεμπαμπό.

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την περασμένη εβδομάδα μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμενων επιβολής του νόμου σε ανάλογη κινητοποίηση.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News