Κόσμος

Υπόθεση μικρής Μαντλίν: Απαγγέλλονται κατηγορίες στον βασικό ύποπτο για την αρπαγή της

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε το 2007 από την Πορτογαλία

Ποια εγκλήματα τον βαρύνουν τον βασικό ύποπτο για την αρπαγή της μικρής Μαντλίν

Οι γερμανικές αρχές είναι σχεδόν βέβαιες για την ενοχή του βασικού υπόπτου πίσω από την απαγωγή της μικρής Μαντλίν Μακάν, που εξαφανίστηκε το 2007 από την Πορτογαλία.

Ο 43χρονος άνδρας, ονόματι Christian Brueckner, κρατείται ήδη σε φυλακή της γερμανικής πόλης Kiel για κάποια υπόθεση ναρκωτικών, άσχετη με αυτήν της απαγωγής της Μαντλίν, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, στην πόλη Wolfenbuttel, καθώς καταδικάστηκε και για το βιασμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Πορτογαλία το 2007.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έχει καταδικαστεί από δικαστήριο του Ανόβερου δύο φορές, την μια για την πλαστογράφηση εγγράφων εκ μέρους του το 2010, και την δεύτερη για κλοπή το 2013.

Ο Brueckner είχε ανακηρυχθεί σε βασικό ύποπτο για την απαγωγή της Μαντλίν τον Ιούνιο, οπότε και η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την εμφάνιση νέων στοιχείων σχετικά με την υπόθεση, βασιζόμενων κυρίως σε φωτογραφίες βρετανών τουριστών που παραθέριζαν στην Πορτογαλία εκείνη την περίοδο.

Ο άνδρας ζούσε στην περιοχή της Algarve στην Πορτογαλία, περιοχή που εμπεριέχει και την Praia de Luz, απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, για το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007.

Κατά το διάστημα αυτό άλλαζε συχνά επαγγέλματα, ενώ είναι γνωστό πως προέβαινε συχνά σε διαρρήξεις σπιτιών και τουριστικών καταλυμάτων.

Οι Γερμανοί κατήγοροι αποκάλυψαν πως ο Brueckner φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου τη βραδιά που εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Οι γερμανικές αρχές έχουν αποφύγει, ή δεν έχουν μπορέσει να εκθέσουν στην δημοσιότητα ποια ακριβώς στοιχεία έχουν συλλέξει εναντίον του Brueckner, ωστόσο πηγή κοντά στον εισαγγελέα Hans Christian Wolters που ηγείται της έρευνας δήλωσε, μιλώντας στη Sun:

«Τρέφουμε πολλές ελπίδες πως πρόκειται σύντομα να γίνει κάποια σημαντική τομή στην υπόθεση. Αν και ακόμα δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να τον καταδικάσουμε για το συγκεκριμένο έγκλημα, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, κυρίως ως προς τις υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του και θα οδηγήσουν στην καταδίκη του».

Πηγή: Daily Mail

 Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο eleytherostypos.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια