Κόσμος

Σουδάν: «Στοπ» στους παιδικούς γάμους και στον ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων

Οι αρχές στο Σουδάν πρόκειται να προχωρήσουν σε ένα σημαντικό βήμα για τα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών στη χώρα

Σε ένα σημαντικό βήμα για τα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών στη χώρα προχωρούν οι αρχές στο Σουδάν, καθώς ανακοίνωσαν πως θα βάλουν τέλος στους παιδικούς γάμους και ότι θα εφαρμοστεί η απαγόρευση του ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, οι αστυνομικές αρχές έλαβαν εντολή ότι θα πρέπει να ενημερώσουν τις τοπικές κοινότητες πως είναι παράνομος ο ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων, μετά τον σχετικό νόμο που εγκρίθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Οι παραβάτες μάλιστα κινδυνεύουν με έως τρία χρόνια φυλάκισης.

«Οι αστυνομικοί έχουν τεράστια ευθύνη για να παρέμβουν και να περιορίσουν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας, Εζελντίν Ελ Σεΐχ και συμπλήρωσε πως οι θρησκευτικοί ηγέτες θα παίξουν βασικό ρόλο στον τερματισμό αυτής της πρακτικής.

Αυτή την εβδομάδα θα μπει ακόμα τέλος στους παιδικούς γάμους και θα υιοθετηθούν όλα τα άρθρα του αφρικανικού χάρτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού, που τέθηκαν σε ισχύ το 1999, όπως ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 87% των γυναικών στο Σουδάν έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων για μη ιατρικούς λόγους. Συνήθως αυτό γίνεται στα κορίτσια από την ηλικία των 5 ετών έως τα 14 τους.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

Πηγή: ThePressProject

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια