Βερολίνο - Κορωνοϊός: Καμία χαλάρωση των μέτρων κατά τη διάρκεια των εορτών

Κόσμος
Βερολίνο - Κορωνοϊός: Καμία χαλάρωση των μέτρων κατά τη διάρκεια των εορτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Στο Βερολίνο δεν θα υπάρξει χαλάρωση των περιορισμών για τις ιδιωτικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Αυτό αποφάσισε η Γερουσία, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας Μίχαελ Μιούλερ.

Σύμφωνα με την απόφαση, λόγω του υψηλού επιπέδου μόλυνσης στο Βερολίνο, θα επιτρέπεται να συναντηθούν για ιδιωτικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια των εορτών μόνο πέντε ενήλικα άτομα. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν συμπεριλαμβάνονται. Εκτός τούτου, η υποχρέωση της μάσκας επεκτείνεται και θα ισχύει στο μέλλον σε όλους τους πολυσύχναστους δρόμους του Βερολίνου.

Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν χθες να επιτρέψουν συναντήσεις έως και δέκα ενηλίκων ατόμων (και παιδιών κάτω των 14 ετών) κατά τη διάρκεια των εορτών.

Επίσης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ρολφ Μπρίνκχαους εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο γενικός κανόνας των δέκα ατόμων θα μπορούσε να ισχύσει -εκτός από τα Χριστούγεννα- και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα τον Δεκέμβριο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Südwestrundfunk (SWF).

Πηγή: Deutschlandfunk, SWF

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News