ΠΟΥ – ΗΠΑ: «Όχι στα ταξίδια και τις συγκεντρώσεις» την εορταστική περίοδο

Κόσμος
ΠΟΥ – ΗΠΑ: «Όχι στα ταξίδια και τις συγκεντρώσεις» την εορταστική περίοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είναι τώρα η ώρα να οργανώνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις»

Το παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αμερικανική ήπειρο (Paho) συνέστησε σήμερα στους πολίτες να αναβάλουν ή να περιορίσουν τις μαζικές συναθροίσεις κατά την εορταστική περίοδο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται ραγδαία σε πολλές χώρες.

«Δεν είναι τώρα η ώρα να οργανώνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις (…) κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, δεν υπάρχει εορταστική περίοδος χωρίς κίνδυνο», τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής του Paho, Τζαρμπάς Μπαρμπόσα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι θρησκευτικές λειτουργίες θα πρέπει να τελούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό είναι εφικτό, ή με περιορισμένο αριθμό πιστών, πρόσθεσε.

Καθώς κάθε συγκέντρωση, κάθε έξοδος για ψώνια και κάθε ταξίδι αυξάνουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού, η ασφαλέστερη επιλογή για όλους είναι να μείνουν στο σπίτι, επέμεινε ο Μπαρμπόσα.

Ο Paho δεν συνιστά στους πολίτες να βασίζονται στα εργαστηριακά τεστ για να ταξιδέψουν, επειδή οι εξετάσεις δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές ταξίδι, ούτε να εξαλείψουν τον κίνδυνο που προέρχεται από τους μολυσμένους ταξιδιώτες.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, στην αμερικανική ήπειρο καταγράφηκαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο κρούσματα της Covid-19, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας. Η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται σε πολλές χώρες, όπως στον Παναμά και τη Βραζιλία. Στον Καναδά αυξάνονται τα κρούσματα ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων και των ιθαγενών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News