Κόσμος

Από τα γηροκομεία θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ισπανία

Ακολουθούν οι υγειονομικοί

Η κυβέρνηση ελπίζει να παραλάβει τις πρώτες δόσεις εμβολίων τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας ωστόσο η διαθεσιμότητά τους θα είναι περιορισμένη τους πρώτους μήνες.Οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι και οι υγειονομικοί που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν κατά του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλια, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα εμβολιασμών που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Οι υγειονομικοί σε άλλες μονάδες θα είναι οι επόμενοι που θα εμβολιαστούν, είπε ο Ίλια, ενώ συνολικά 18 ομάδες πολιτών θα μπορέσουν να εμβολιαστούν, η μία μετά την άλλη, σε ένα από τα 13.000 κέντρα δημόσιας υγείας της χώρας.

Στόχος του προγράμματος είναι «να είμαστε έτοιμοι ως χώρα να εμβολιάσουμε από την πρώτη στιγμή που θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τις δόσεις των εμβολίων», τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Μέσω των συμφωνιών που σύναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τους βασικούς παρόχους πιθανών εμβολίων Covid-19, η Ισπανία ελπίζει ότι θα λάβει 140 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου ή έναν επαρκή αριθμό για να εμβολιάσει 80 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα, με πληθυσμό 47 εκατομμύρια κατοίκους, σημείωσε ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας.

Ορισμένα από τα εμβόλια θα μοιραστούν με φτωχότερες χώρες, συμπλήρωσε.

Ο Ίλια δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς το εμβόλιο ή τα εμβόλια, ορισμένα εκ των οποίων πρέπει να αποθηκεύονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα μεταφερθούν, ωστόσο, τόνισε πως αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

«Το εθνικό μας σύστημα είναι προετοιμασμένο για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, συνεχίζουμε, ωστόσο, και εργαζόμαστε στον υλικοτεχνικό» σχεδιασμό, κατέληξε.

Η Ισπανία αναμένει να καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της μέσα στους πρώτους μήνες του 2021. Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός και θα γίνεται δωρεάν, επισήμανε ο Ισπανός υπουργός Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια