Ο γαλλικός οίκος Hermes έτοιμος να κατασκευάσει Εκτροφείο κροκοδείλων στην Αυστραλία

Κόσμος
Ο γαλλικός οίκος Hermes έτοιμος να κατασκευάσει Εκτροφείο κροκοδείλων στην Αυστραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόταση δέχτηκε πυρά από ομάδες προστασίας ζώων

Ο κορυφαίος γαλλικός οίκος Hermes θέλει να κατασκευάσει μία από τις μεγαλύτερες φάρμες κροκοδείλων στην Αυστραλία, όπου θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 50.000 κροκόδειλους αλμυρού νερού, προκειμένου να μετατραπούν σε πολυτελή είδη όπως τσάντες και παπούτσια.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή δέχτηκε πυρά από ομάδες προστασίας ζώων, που λένε ότι άλλοι οίκοι μόδας έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν δέρματα εξωτικών ζώων για λόγους σκληρότητας. Όπως δήλωσαν στην “Guardian” ανησυχούν για την ευημερία των κροκοδείλων και λένε πως η εκτροφή ζώων για πολυτελή αγαθά δεν είναι πλέον μοντέρνα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή όπου θα χτιστεί η νέα φάρμα, είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος προμηθευτής δέρματος κροκοδείλων, και φιλοξενεί ήδη πολλά από τα ζώα αυτά σε φάρμες που ανήκουν σε μεγάλους οίκους μόδας.

Στη φάρμα θα υπάρχει εργαστήριο επώασης αβγών, εκκολαπτήριο, με τους κροκόδειλους να εκτρέφονται αποκλειστικά για την παραγωγή πολυτελών ειδών του οίκου Hermes.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας έχει ήδη χορηγήσει την έγκριση ανάπτυξης του έργου, με έγγραφα να δείχνουν ότι η φάρμα θα περιλαμβάνει ένα εργαστήριο επώασης αβγών, εκκολαπτήριο, καθώς και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και ηλιακή φάρμα.

Σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν στην Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος της περιοχής, το αγρόκτημα του οίκου Hermes θα απασχολεί 30 άτομα και θα ξεκινήσει αρχικά με 4.000 κροκόδειλους, ενώ θα φτάσει τους 50.000, πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με το ABC, πως θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγροκτήματα κροκοδείλων στην Αυστραλία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News