Επίθεση στην Ελλάδα από Μπαχτσελί για Κύπρο: «Δε θα ζητάμε την άδεια των Ελλήνων για να πάμε στην πατρίδα μας»

Ελλάδα
Επίθεση στην Ελλάδα από Μπαχτσελί για Κύπρο: «Δε θα ζητάμε την άδεια των Ελλήνων για να πάμε στην πατρίδα μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα ζητάμε την άδεια των Ελλήνων για να πάμε στην πατρίδα μας» λέει ο Μπαχτσελί

Πυροδοτούν την ένταση οι δηλώσεις που προχώρησε σήμερα ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με τον εθνικιστή πολιτικό να σχολιάζει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φόντο της επίσκεψης του Προέδρου Ερντογάν, ενώ εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον της Ελλάδας.

Ο πολιτικός σύμμαχος του Προέδρου Ερντογάν μίλησε για τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό, ενώ ακόμα «επιτέθηκε» στην χώρα μας, λέγοντας πως δεν θα «περιμένει την άδεια της Ελλάδας για να επισκεφθεί την πατρίδα του», εννοώντας την Κύπρο, με αφορμή την παρουσία του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν θα λάβουμε άδεια από την Ελλάδα για να επισκεφθούμε την πατρίδα μας», ενώ υποστήριξε ότι η λύση δύο κρατών είναι επιτακτική ανάγκη.

Η προκλητική ομιλία Μπαχτσελί

Ειδικότερα, Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι στις 15 Νοεμβρίου “οι Τ/κ βίωσαν μια ιστορική μέρα” και πως “το Κυπριακό συνιστά εθνική υπόθεση και δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός επ’ αυτού”.

«Η ανεξαρτησία της τδβκ είναι συνώνυμη με την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Η τδβκ δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ή στρατηγικής για την Τουρκία. Η ασφάλεια της τδβκ είναι η ασφάλεια της Τουρκίας. Η μαγιά της γεωγραφίας της Κύπρου είναι τουρκική, ο ακρογωνιαίος λίθος της ιστορίας της Κύπρου είναι το τουρκικό έθνος. Όταν κοιτάζουμε την Κύπρο βλέπουμε μόνο Τούρκους», ανέφερε.

Ο ηγέτης του ΜΗΡ υποστήριξε ότι “η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει το Κυπριακό με μεροληπτικό τρόπο. Θα λάβουμε άδεια από την Ελλάδα, η οποία προβαίνει σε προκλήσεις, για να επισκεφτούμε την πατρίδα μας (εννοεί την κατεχόμενη Κύπρο);

Θα ζητούσαμε θεώρηση από τον Μπορέλ, ο οποίος κοινοποίησε τη θλίψη του εξαιτίας του πικνίκ μας στα Βαρώσια, που παραμένουν κλειστά εδώ και 46 χρόνια; ‘Δεν υπάρχει εναλλακτική για την συνολική επίλυση του Κυπριακού, πέραν αυτής που βασίζεται στα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ’ είπε ο Μπορέλ. Λυπάμαι, κάνει λάθος. Από πότε το ΣΑ του ΟΗΕ υπερτερεί της βούλησης του τουρκικού έθνους;” είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ανοιχτή «επίθεση» εναντίον της Ελλάδας

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος συνέχισε λέγοντας ότι «όλοι γνωρίζουμε τις προκλητικές δηλώσεις της Ελλάδας και των Ε/κ, οι οποίοι προσπαθούν να ενωθούν με την Ελλάδα από το 1931».

Ανέφερε ότι «η Πρόεδρος της Ελλάδας που επισκέφθηκε τη νότια Κύπρο τον Σεπτέμβριο, λέει ανοησίες για κατοχή της βόρειας Κύπρου αναφερόμενη στον κυπριακό Ελληνισμό, ένα σκάνδαλο ασύμβατο με ιστορικά γεγονότα. Είναι θύμα άγνοιας και προκατάληψης».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι δεν θα υπάρξει συμβιβασμός στα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και οι Τ/κ δεν μπορεί να αποκλειστούν από την Ανατολική Μεσόγειο».

«Εάν είναι επιθυμητό ένα μέλλον που να βασίζεται στην ειρήνη και τον σεβασμό, η δομή δύο κυρίαρχων κρατών στη βάση ίσων δικαιωμάτων είναι πλέον επιτακτική. Στην πραγματικότητα, η λύση δύο κρατών στη βάση της κυριαρχίας και της ισότητας είναι ο μόνος δρόμος».

Πηγή: onalert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News