Η βιομηχανία της γούνας τον καιρό της πανδημίας - Η μεγάλη σφαγή

Ελλάδα
Η βιομηχανία της γούνας τον καιρό της πανδημίας - Η μεγάλη σφαγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως τα βιζόν ή μινκ βρέθηκαν στο προσκήνιο του κορωνοϊού

Τα βιζόν ή (μινκ) , βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και αρκετές ημέρες εξαιτίας της πανδημίας, καθώς, ένα μεταλλαγμένο στέλεχος της COVID-19, το «Cluster 5», ανιχνεύθηκε στα άτυχα μικρά ζώα .

Και ξαφνικά τα χαριτωμένα μινκ … έγιναν τα βαμπίρ της πανδημίας.

Στη Δανία άρχισε η μεγάλη σφαγή .

Η Δανία, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γούνας βιζόν στον κόσμο, και ανακοίνωσε ότι θα θανατώσει μέχρι και 17 εκατομμύρια ζώα . Προκαλούν σοκ οι εικόνες από τη μαζική θανάτωση των μινκ . Τα σκοτώνουν και τα θάβουν σε ομαδικούς τάφους προκειμένου να εξαλειφθεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.

Όσον αφορά την Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Αθανάσιος Λάγγας, επεσήμανε πως θα προχωρήσει η διαδικασία της ευθανασίας 2.500 βιζόν που έχουν προσβληθεί από COVID-19 σε φάρμα στο Καλονέρι , Κοζάνης. Αλλά ζητάει να κάνει η πολιτεία ελέγχουν και σε άλλες φάρμες της Κοζάνης και της Καστοριάς.

Η είδηση ήταν αρκετή για να πάρουν φωτιά τα social media . Εδώ και χρόνια δεν μιλούσε κανείς εκτός από τις φιλοζωικές οργανώσεις για τα άτυχα θηλαστικά .Σήμερα γίναμε ξαφνικά όλοι οικολόγοι και υπερασπιστές των αδύναμων πλασμάτων.

Με ανοιχτή επιστολή της , η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητά από τον Πρωθυπουργό και αρχηγούς κομμάτων , για άλλη μια φορά , να σταματήσει και στην Ελλάδα η βιομηχανία γούνας .

15 Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν προχωρήσει σε νομοθεσία σταδιακής κατάργησης των γουνοπαραγωγικών βιομηχανιών.

60 εκατομμύρια ζώα δολοφονούνται κάθε χρόνο μόνο για την γούνα τους και η ακραία κακοποίηση των ζώων αυτών , έχει ως αποτέλεσμα η πλειονότητα των καταναλωτών να μη προτιμά, πλέον, προϊόντα που κατασκευάζονται από γούνα ζώων .

Παράλληλα μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν ήδη ανακοινώσει την αφαίρεση της γούνας από τις συλλογές τους.

Η ΠΦΠΟ καλεί σχεδιαστές και επαγγελματίες στο κίνημα κατά της αληθινής γούνας.

Η Μόδα για το ευρύ κοινό είναι Τέχνη, είναι εκλεπτυσμένη έκφραση, είναι δημιουργία .

Βάλτε τέλος στο έγκλημα ! Έφτασε η ώρα να τελειώσει οριστικά η ματωμένη χρήση γούνας!

Η Δανία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν τις μεγαλύτερες φάρμες εκτροφής μινκ , στον κόσμο .

Στα εκτροφεία αυτά, τα μινκ εξαναγκάζονται να “παραγάγουν” περίπου 3-4 απογόνους πριν τα σφάξουν .

Στα κολαστήρια των εκτροφείων γούνας, εκατομμύρια ζώα, όπως μινκ, κουνέλια, τσιντσιλά, αλεπούδες, σκίουροι, ρακούν, λύκοι, γάτες, σκυλιά κ.α. θανατώνονται κάθε χρόνο με βασανιστικές μεθόδους και γδέρονται ζωντανά , προκειμένου να διατηρηθεί μαλακό και λαμπερό το τρίχωμά τους.

Τα μινκ σκοτώνονται και με δηλητηριώδη αέρια, ενέσεις με δηλητήριο (ορισμένα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων έχει ανακαλυφθεί πως χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα για τη δουλειά αυτήν), ή ασφυξία.

Η εκτροφή ζώων για τη γούνα τους, απαιτεί το στοίβαγμα των μινκ, των αλεπούδων και των άλλων ζώων κατά δεκάδες χιλιάδες, σε πολύ μικρά συρμάτινα κλουβιά.

Όσο είναι στα κλουβιά προσπαθούν αδιαλείπτως να ελευθερωθούν δαγκώνοντας τα σίδερα της φυλακής τους, κομματιάζουν από το στρες ακόμα και τη σάρκα τους και παρουσιάζουν στοιχεία κανιβαλισμού μέσα σε όλη τη δυστυχία που βιώνουν.

Οι συνθήκες που τα ζώα αυτά εξαναγκάζονται να ζουν είναι βασανιστικές, με αποτέλεσμα συχνά να τρελαίνονται από το εγκλεισμό, τρώνε τα ίδια τους τα άκρα.

Οι έρευνες και τα βίντεο που κατέγραψαν οι φιλοζωικές οργανώσεις για την βιομηχανία της γούνας είναι σοκαρίστηκες .

Βίντεο ΣΟΚ από τις φάρμες που εκτρέφουν ζώα για γούνα – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μινκ κατασπαράσσονται ζωντανά σε εκτροφείο στη Λιθουανία

Εκτροφεία μινκ στη Σιάτιστα Κοζάνης

https://www.youtube.com/watch?v=L2FLWOxueao?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News