Γαλλία: Αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή βία - Θανατώθηκαν 146 γυναίκες το 2019

Κόσμος
Γαλλία: Αυξήθηκε η ενδοοικογενειακή βία - Θανατώθηκαν 146 γυναίκες το 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν οι αριθμοί

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία και η χωροφυλακή στη Γαλλία κατέγραψαν το 2019 αύξηση 16% των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με τα θύματά της να ανέρχονται σε 142.310 στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Περίπου το 88% των θυμάτων είναι γυναίκες, σε σταθερή αναλογία σε σχέση με το ποσοστό του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα οποία δεν υπολογίζονται οι ανθρωποκτονίες.

Το 2019, 146 γυναίκες θανατώθηκαν από τον σύντροφό τους, ή τον πρώην σύντροφό τους, ήτοι 25 περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που υπάρχουν τα οποία είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον Αύγουστο.

Η καταγραφή της αύξησης της ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να αντανακλά, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, "έναν δυνάμει θετικό αντίκτυπο" της μεγάλης δημόσιας συζήτησης για την ενδοοικογενειακή βία που άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2019, "η οποία κατάφερε να παροτρύνει τα θύματα να καταθέσουν επιπλέον μηνύσεις και να ευνόησε ένα καλύτερο σύστημα υποδοχής από τις υπηρεσίες ασφαλείας".

Μεταξύ των βίαιων αυτών περιστατικών, το 3% αφορά μηνύσεις για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση, οι οποίες σε ποσοστό 98% κατατέθηκαν από γυναίκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News