Χαμός στη «μαύρη αγορά» για ένα… αρνητικό τεστ κορωνοϊού

Κόσμος
Χαμός στη «μαύρη αγορά» για ένα… αρνητικό τεστ κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανθίζουν» οι παράνομες αγορές με παραποιημένα τεστ

«Ανθίζουν» στη «μαύρη αγορά» τα παραποιημένα - και συγκεκριμένα, αρνητικά - τεστ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη New York Post, το φαινόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι όλο και περισσότερα κράτη απαιτούν πλέον από τους ταξιδιώτες που εισέρχονται σε αυτά να αποδεικνύουν εγγράφως ότι δεν είναι φορείς του ιού.

Επικαλούμενο ρεπορτάζ του Associated Press, το δημοσίευμα αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία συνελήφθησαν επτά άτομα με την κατηγορία ότι πουλούσαν παραποιημένα τεστ κορονοϊού στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ. Οι συλληφθέντες, που δεν κατονομάστηκαν, χρέωναν έως και 360 δολάρια για ένα παραποιημένο τεστ.

Σύμφωνα με το AP, η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό ενός άνδρα με πλαστό τεστ που ταξίδευε με προορισμό την Αιθιοπία. Εφόσον βρεθούν ένοχα, τα μέλη του κυκλώματος κινδυνεύουν με κάθειρξη 5 ετών.

Στη Νότια Αμερική, οι Αρχές της Βραζιλίας συνέλαβαν τέσσερις τουρίστες που παρουσίασαν ψεύτικα τεστ αφού πέταξαν σε νησιωτικό σύμπλεγμα ανοικτά των ακτών της χώρας, το οποίο απαιτεί από τους ταξιδιώτες να αποδεικνύουν ότι είναι αρνητικοί στον ιό.

Στην Αγγλία, ένας άνδρας είπε σε τοπική εφημερίδα ότι κατάφερε να ταξιδέψει στο Πακιστάν χρησιμοποιώντας το αρνητικό τεστ ενός φίλου και αλλάζοντας απλά το όνομα. «Απλά παίρνεις το αρνητικό τεστ και αλλάζεις το όνομα και την ημερομηνία γέννησης, συμπληρώνοντας τα δικά σου. Επίσης αντικαθιστάς την ημερομηνία εξέτασης με κάποια που είναι εντός του χρονικού ορίου που απαιτείται» είπε η ανώνυμη πηγή στην Lancashire Telegraph. Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία είναι απλή: «Κατεβάζεις το email, το αλλάζεις και μετά το τυπώνεις», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, υπάρχει «αγορά» στη Βρετανία και για όσους θέλουν να αγοράσουν έτοιμο ένα πλαστό τεστ Covid-19. «Στο Μπράντφορντ ορισμένα άτομα χρεώνουν 150 λίρες για ένα πλαστό πιστοποιητικό για ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής, ενώ στο Μπλάκμπερν η χρέωση είναι 50 λίρες» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ένας ταξιδιώτης είπε στην εφημερίδα: «Χρειαζόμασταν ένα τεστ Covid-19 για ένα μέλος της οικογένειας και έτσι μίλησα στον ταξιδιωτικό πράκτορα. Μου είπε να πάμε να το κάνουμε και ότι ακόμα κι αν βγει θετικό θα σας δώσουμε εμείς ένα αρνητικό για 50 λίρες».

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News