Καταρρίφθηκε Ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 από πύραυλο SAM

Κόσμος
Καταρρίφθηκε Ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 από πύραυλο SAM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε κοντά στην Αρμενία

Το περιστατικό συνέβη εν μέσω συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στην κοντινή περιοχή του Καραμπάχ μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και των δυνάμεων της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από πύραυλο SAM.

Ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-24 (κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ: Hind) συνετρίβη στο έδαφος της Αρμενίας κοντά στο χωριό Yeraskh, αφού πυροβολήθηκε, από το έδαφος, από άγνωστες δυνάμεις χρησιμοποιώντας ένα φορητό σύστημα αεροπορικής άμυνας (SAM).

Την είδηση επιβεβαιώνει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνα, σύμφωνα με το onalert.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, το ρωσικό ελικόπτερο συνόδευε στρατιωτικό κομβόι με προορισμό την Αρμενία. Το σχέδιο πτήσης του ήταν γνωστό και η επίθεση «στημένη».

Οι Αρμένοι επιβεβαιώνουν την απώλεια της πόλης Σούσα

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα και οι αζερικές δυνάμεις πλησιάζουν στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ηγέτη του θύλακα.

Οι Αζέροι βγήκαν στους δρόμους του Μπακού χθες για να γιορτάσουν μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ πως οι δυνάμεις της χώρας του κατέλαβαν τη Σούσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα, όμως Αρμένιοι αξιωματούχοι διέψευσαν ότι η πόλη κατελήφθη.

Ωστόσο αυτό άλλαξε σήμερα.

Ο Βαχράμ Πογκοσιάν, εκπρόσωπος του Αρμένιου ηγέτη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook: «Μια αλυσίδα κακοτυχιών ακολουθεί και η πόλη Σούσι δεν τελεί υπό τον έλεγχό μας. Θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας καθώς ο εχθρός είναι κοντά στο Στεπανακέρτ (την πρωτεύουσα)».

Οι Αρμένιοι αποκαλούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα Σούσι, ενώ οι Αζέροι την αποκαλούν Σούσα.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News