Μερικό lockdown στην Ουγγαρία - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00

Κόσμος
Μερικό lockdown στην Ουγγαρία - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέατρα, οι κινηματογράφοι και γυμναστήρια θα είναι κλειστά

Μερικό lockdown στην Ουγγαρία από την Τετάρτη και για τουλάχιστον 30 ημέρες ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος ήταν επιφυλακτικός μέχρι σήμερα στην υιοθέτηση σκληρότερων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας της COVID-19. Τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να εγκριθούν την Τρίτη από το κοινοβούλιο, θα ισχύσουν για 30 ημέρες, αλλά η ισχύς τους μπορεί να παραταθεί, όπως επισήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αρχίζει μέχρι στιγμής από τα μεσάνυχτα, τώρα θα αρχίζει στις 20:00 τοπική ώρα και θα διαρκεί έως τις 05:00, διευκρινίζει ο Ορμπάν στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε στο Facebook. Τα ξενοδοχεία θα μπορούν να δέχονται μόνον επιχειρηματίες ως πελάτες, κι όχι τουρίστες, προσθέτει.

Στις οικογενειακές συναθροίσεις θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνον έως 10 άνθρωποι και στις κηδείες έως 50. Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια θα είναι κλειστά.

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν και η διδασκαλία θα γίνεται εξ αποστάσεως. Επίσης θα κλείσουν και τα εστιατόρια και θα αυξηθούν οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ανασχεθεί η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα απαγορευτούν οι μεγάλες συναθροίσεις και ότι οι αθλητικοί αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

"Αν οι αριθμοί των κρουσμάτων εξακολουθήσουν να αυξάνονται με τον σημερινό ρυθμό (...) τα ουγγρικά νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το φορτίο", δηλώνει ο Ορμπάν σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Η Ουγγαρία κατέγραψε 5.162 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 55 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, με τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων να αυξάνεται μετά τα νέα στοιχεία σε 114.778 και των θανάτων σε 2.493. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη προβεί στον επαναπρογραμματισμό εγχειρήσεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συρροή ασθενών λόγω της COVID-19.

Τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όμως το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις κάθε εβδομάδα, υπογραμμίζει επίσης ο Ορμπάν.

Νωρίτερα σήμερα εκπαιδευτική ένωση της Ουγγαρίας κάλεσε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία για να προστατεύσουν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους εαυτούς τους, από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

(φωτογραφία rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News