Αμερικανικές εκλογές: Προβάδισμα στο Μίσιγκαν για τον Μπάιντεν

Κόσμος
Αμερικανικές εκλογές: Προβάδισμα στο Μίσιγκαν για τον Μπάιντεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έξι πολιτείες - κλειδιά θα κριθεί η νίκη

Στην πολιτεία - κλειδί, εκείνη του Μίσιγκαν επικράτησε ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων των Αμερικάνικων Εκλογών.

Πλέον η εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν κρίνεται από έξι πολιτείες - «κλειδιά»: Αλάσκα, Νεβάδα, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια και Πενσιλβάνια.

Λίγο μετά τις 23:00 η «ψαλίδα» ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να ανοίγει υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη του CNNi, το Μίσιγκαν φαίνεται πως πέρασε πλέον υπό την κυριαρχία του Μπάιντεν.

Νίκη Μπάιντεν αναμένεται, πάντως, και στη Νεβάδα στην πολιτεία όπου, σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο Δημοκρατικός υποψήφιος θα επικρατήσει με λιγότερο από 1% έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.

Οι πολιτείες-κλειδιά που αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα είναι εκτός από τη Νεβάδα, η Βόρεια Κοαρολίνα, η Τζόρτζια και η Πενσιλβάνια.

Πηγή: protothema.gr, cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News