Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Είμαι εδώ να σας ανακοινώσω ότι θα είμαστε νικητές

Οι πρώτες δηλώσεις του υποψηφίου των Δημοκρατικών

Ενωτικός, χαμηλών τόνων και με μετριασμένη αισιοδοξία για τη θετική έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ των Δημοκρατικών εμφανίστηκε στη δήλωση που έκανε ο Τζο  Μπάιντεν, αργά το βράδυ της Τετάρτης. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επέλεξε να μιλήσει για νικηφόρα έκβαση, έχοντας πλέον εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων σε πολιτείες κλειδιά, όπως το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν.

"Δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι νικήσαμε, είμαι εδώ για να σας πω ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση θα είμαστε νικητές"

 Πιο συγκεκριμένα ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε τα εξής: "Η δημοκρατία είναι ο παλμός αυτού του έθνους. Σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν περισσότεροι αμερικανοί πολίτες από ποτέ, 150 εκατομμύρια. Δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι νικήσαμε, είμαι εδώ για να σας πω ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση θα είμαστε νικητές. Στο Ουινσκόνσιν είμαστε μπροστά, στο Μίσιγκαν επίσης και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την Πενσυλβάνια. Πήραμε τις περισσότερες ψήφους που έχει πάρει ποτέ Αμερικανός Πρόεδρος".

"Μπορεί να έκανα εκστρατεία σαν δημοκρατικός αλλά θα κυβερνήσω σαν Αμερικανός πολίτης"

Με ενωτική διάθεση κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να "ενωθούν" σε ένα έθνος, για να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα.

"Μόλις τελειώσει η καταμέτρηση πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα μαζί. Να αφήσουμε τις διαφορές στην άκρη.Να ενωθούμε σαν έθνος. Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τους αντιπάλους μας σαν εχθρούς. Μπορεί να έκανα εκστρατεία σαν δημοκρατικός αλλά θα κυβερνήσω σαν Αμερικανός πολίτης, θα φροντίσω και αυτούς που με ψήφισαν αλλά και όσους δεν με ψήφισαν. Θα είμαστε νικητές. Αυτή θα είναι μια νίκη του αμερικανικού λαού. Δεν θα υπάρχουν δημοκρατικές και ρεπουμπλικανικές πολιτείες. Θα υπάρχουν μόνο Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια