Αμερικανικές Εκλογές: Η στενή σχέση του Τζο Μπάιντεν με την Ελλάδα - Δηλώνει… μισός Έλληνας

Κόσμος
Αμερικανικές Εκλογές: Η στενή σχέση του Τζο Μπάιντεν με την Ελλάδα - Δηλώνει… μισός Έλληνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εάν αποδημήσω εις Κύριον θα φύγω Έλληνας και θέλω να το ξέρετε. Όταν φύγω από την ζωή θα φύγω Ορθόδοξος…», δηλώνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ είναι... μισός Έλληνας. Αυτό μπορεί να μην υπάρχει σε κάποια ληξιαρχική πράξη γέννησης υπάρχει όμως στην καρδιά του Τζο Μπάιντεν. «Όπως μου λένε κάποιοι από τους καλούς μου φίλους που βρίσκονται σήμερα εδώ είμαι Έλληνας επί τιμή… όχι μόνο σήμερα, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα», είχε δηλώσει κατά το παρελθόν.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει πολύ στενούς δεσμούς με τον Ελληνισμό και την ορθοδοξία κάτι το οποίο τον συνοδεύει σε όλη του την ζωή. Οι δηλώσεις του είναι ενδεικτικές:

«Εάν αποδημήσω εις Κύριον θα φύγω Έλληνας και θέλω να το ξέρετε. Όταν φύγω από την ζωή θα φύγω Ορθόδοξος…»

«Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω την εκκλησία για την φιλοξενία και την μόρφωση που μου προσέφερε».

Είναι τέτοια η σχέση του Μπάιντεν με την χώρα μας που το δεύτερο όνομά του είναι άκρως ελληνικό. «Ένα από τα μεγαλύτερα κομπλιμέντα που έλαβα ποτέ είναι από έναν φίλο μου που βλέπω εδώ στην πρώτη σειρά, τον Άντι Μανάντος. Ο Άντι κι εγώ έχουμε μακρά ιστορία και όταν εξελέγην αντιπρόεδρος ο Άντι εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου στο οποίο έλεγε "τώρα στον Λευκό Οίκο μπορεί να μην έχουμε έναν Έλληνα αλλά μπορεί και να έχουμε γιατί τώρα έχουμε τον Τζο Μπαïντενόπουλο στον Λευκό Οίκο"», είχε αναφέρει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Πηγή: ethnos.gr

Φωτογραφία: Intime

Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News