Εκλογές στις ΗΠΑ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία των αμερικανικών εκλογών

Κόσμος
Εκλογές στις ΗΠΑ: Ξεκίνησε η ψηφοφορία των αμερικανικών εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξαν οι κάλπες

Άνοιξαν στις 06.00 τοπική ώρα τα εκλογικά τμήματα στην Νέα Υόρκη, καθώς και ορισμένα από τα εκλογικά τμήματα σε τέσσερις ακόμη ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, το Νιου Τζέρσεϊ, το Κονέκτικατ, το Μέιν και την Βιρτζίνια.

Ήδη τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα) ξεκίνησε η ψηφοφορία στο μικρό χωριό Ντίξβιλ Νοτς, του Νιου Χάμσαϊρ, όπως το θέλει η παράδοση των αμερικανικών εκλογών.

Πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας, περί τα 100 εκατομμύρια ψηφοφόροι, αριθμός ρεκόρ, έχουν ήδη ψηφίσει είτε με φυσική παρουσία είτε διά της επιστολικής οδού.

Πότε θα έχουμε το αποτέλεσμα;

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μετρηθεί κάθε ψήφος μετά από οποιεσδήποτε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά είναι συνήθως αρκετά σαφές ποιος είναι ο νικητής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του επόμενου πρωινού.

Το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε στη σκηνή στη Νέα Υόρκη περίπου στις 03:00 τοπική ώρα για να δώσει τη ομιλία του για τη νίκη του μπροστά σε ένα πλήθος χαρούμενων υποστηρικτών.

Ωστόσο μην ρυθμίσετε ακόμη τα ξυπνητήρια σας. Οι ειδικοί προειδοποιού ότι φέτος ίσως χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο - πιθανώς ημέρες, ακόμη και εβδομάδες - για το αποτέλεσμα λόγω της αναμενόμενης αύξησης των ταχυδρομικών ψηφοφοριών.

Η τελευταία φορά που το αποτέλεσμα δεν ήταν σαφές μέσα σε λίγες ώρες ήταν το 2000, όταν ο νικητής δεν επιβεβαιώθηκε έως ότου να εκδοθεί απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ένα μήνα αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, cnn.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News