Σεισμός 6,7 Ρίχτερ: Στους 100 οι νεκροί στην Τουρκία - 1.464 οι μετασεισμοί

Κόσμος
Σεισμός 6,7 Ρίχτερ: Στους 100 οι νεκροί στην Τουρκία - 1.464 οι μετασεισμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραυματίστηκαν 994 άνθρωποι, οι 147 από τους οποίους νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομείο

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού στο Αιγαίο ο οποίος έπληξε την περασμένη Παρασκευή τη δυτική Τουρκία έφθασε την Τρίτη τους εκατό νεκρούς, ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD). Έχουν καταγραφεί περίπου 1.464 μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή ως αυτό το στάδιο, οι 44 από τις οποίες ήταν μεγέθους μεγαλύτερου από τους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Ο σεισμός, μεγέθους σχεδόν επτά βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 994 άνθρωποι, οι 147 από τους οποίους νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία, πρόσθεσε η AFAD.

Σωστικά συνεργεία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν θύματα, κυρίως στα συντρίμμια πέντε κτιρίων που κατέρρευσαν στην επαρχία της Σμύρνης (Ιζμίρ).

Η πόλη που υπέστη το πιο βαρύ πλήγμα στην επαρχία είναι η Μπαϊράκλι, όπου ένα κοριτσάκι τριών ετών, η Ελίφ, και μια έφηβη 14 ετών, η Ιντίλ, σώθηκαν χθες Δευτέρα από σωστικά συνεργεία έπειτα από σχεδόν τέσσερις ημέρες στα συντρίμμια.

Δεκάδες κτίρια έχουν υποστεί μερική ή ολοσχερή καταστροφή από τον ισχυρό σεισμό, που άφησε πάνω από 5.000 ανθρώπους άστεγους. Οι σεισμοπαθείς βρήκαν καταφύγιο σε σκηνές, στήνοντας αυτοσχέδιο καταυλισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News