Κόσμος

Τεστ ταχείας διάγνωσης Covid 19 στα αεροδρόμια της Γαλλίας

Πάνω από 52.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Από τις 7 Νοεμβρίου οι επιβάτες που φτάνουν από το εξωτερικό με εξαίρεση εκείνους που προέρχονται από κράτη της Ε.Ε. θα υποβάλλονται σε τεστ

«Υποχρεωτικά» τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού θα γίνονται στα γαλλικά αεροδρόμια από τις 7 Νοεμβρίου για επιβάτες που φτάνουν από το εξωτερικό, με εξαίρεση εκείνους που προέρχονται από ευρωπαϊκά κράτη μέλη, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Μπαρμπαρά Πομπιλί.

Ο κλάδος των αερομεταφορών ζητά έντονα την ευρεία εφαρμογή τεστ Covid-19 σε αεροδρόμια για την αποφυγή μέτρων καραντίνας κατά την άφιξη ταξιδιωτών, εν μέσω κατάρρευσης του κλάδου λόγω των περιορισμών της κυκλοφορίας που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού.

«Θα θεσπίσουμε από τις 7 Νοεμβρίου στα αεροδρόμια υποχρεωτικά τεστ διάγνωσης για επιβάτες από όλες τις χώρες του κόσμου, με εξαίρεση τα ευρωπαϊκά κράτη», τόνισε η Πομπιλί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι ταξιδιώτες θα εξετάζονται κατά την άφιξή τους και θα έχουν το αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα, εκτός αν έχουν μαζί το αποτέλεσμα τεστ PCR που έχουν κάνει πριν από την αναχώρησή τους σε διάστημα μικρότερο από 72 ώρες», είπε, προσθέτοντας ότι για ορισμένες χώρες απαιτήθηκαν ήδη αυτά τα τεστ πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών.

Οι διαγνωστικές δοκιμές ανίχνευσης αντιγόνων οι οποίες αποδίδουν λιγότερο καλά από τα τρέχοντα τεστ PCR, δεν απαιτούν εργαστηριακή ανάλυση και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι γνωστό σε 10 έως 30 λεπτά.

Πάνω από 52.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν τις τελευταίες 24 ώρες 52.518 νέες μολύνσεις Covid-19, αριθμός που καταρρίπτει ακόμη ένα θλιβερό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Χθες Κυριακή είχαν καταγραφεί 46.290 μολύνσεις μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Το νέο lockdown που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή στη χώρα δεν έχει ακόμη δείξει αποτελέσματα, καθώς οι νοσηλείες για την ασθένεια αυξήθηκαν, φτάνοντας και πάλι πάνω από τις 1.000, αγγίζοντας το υψηλό τεσσάρων μηνών των 25.143.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που έχουν υποκύψει στην ασθένεια αυξήθηκε κατά 416, έναντι 231 χθες Κυριακή. Ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών ανέρχεται σε 345.

Ο αθροιστικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει σε 1.466.433.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια