Ιταλία: Ανησυχητική η κατάσταση σε 10 Περιφέρειες της χώρας

Κόσμος
Ιταλία: Ανησυχητική η κατάσταση σε 10 Περιφέρειες της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέτρα στη χώρα από την Τρίτη

Στα νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία η κυβέρνησή του αναμένεται να υιοθετήσει επίσημα την Τρίτη αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην Βουλή της Ρώμης. Όπως τόνισε, πρόκειται να εγκριθεί απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε όλη την χώρα, να επεκταθεί σε όλα τα λύκεια η τηλεκπαίδευση, να κλείσουν μουσεία και εκθέσεις, όπως και τα μαγαζιά με ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε τρεις ζώνες κινδύνου και, ανάλογα με την διάδοση του ιού, θα αποφασίζονται νέα μέτρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι ο δείκτης μετάδοσης του ιού έχει φτάσει στο 1,7 και ότι, αν χρειαστεί, θα ζητηθεί η συνδρομή στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι σε δέκα περιφέρειες και αυτόνομες περιοχές της χώρας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αν και η κρατική υποδομή είναι σαφώς πιο ισχυρή, σε σύγκριση με την περασμένη Άνοιξη.

"Κατανοούμε τον θυμό και την αγωνία που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία των πολιτών και είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύουμε", κατέληξε ο Τζουζέπε Κόντε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News