Σεισμός στη Σάμο: Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς στην Τουρκία

Ελλάδα
Σεισμός στη Σάμο: Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες μετασεισμοί στην περιοχή

Αυξήθηκε στην διάρκεια της νύχτας ο τραγικός απολογισμός του σεισμού στη Σάμο, από την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές από την Αρχή διαχείρισης καταστροφών και έκτακτης ανάγκης της χώρας (AFAD) οι νεκροί από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε Ελλάδα και Τουρκία, έφτασαν τους 76 στην Σμύρνη. Σύμφωνα με την AFAD οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 962, εκ των οποίων οι 743 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Οι 219 παραμένουν νοσηλευμένοι με τραύματα.

Κατά τον τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε περίπου σαράντα κτίρια. Άλλα περίπου χίλια υπέστησαν λιγότερο εκτεταμένες ζημιές.

Περίπου 1.000 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί στην περιοχή

Σύμφωνα με το Anadolu που επικαλείται στοιχεία της AFAD, μετά τον κύριο σεισμό έχουν καταγραφεί 1.044 μετασεισμοί στην γύρω περιοχή! Από αυτούς, οι 43 ήταν μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ, όπως αναφέρει η AFAD.

Την ίδια στιγμή, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν σε κτίρια που κατέρρευσαν, ενώ χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν ένα ακόμη βράδυ στην ύπαιθρο. Οι αρχές τοποθέτησαν 1.864 σκηνές, ενώ άλλες 2.038 ετοιμάζονται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες αυτών που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά έχουν δοθεί για χρήση 3.545 τέντες, εκ των οποίων οι 57 είναι για γενική χρήση, 24.382 κουβέρτες, 13.280 κρεβάτια, καθώς και 2.657 σετ κουζίνας.

Τουρκία: 14χρονο κορίτσι βγήκε σώο μετά από 58 ώρες κάτω από τα συντρίμμια

Εν τω μεταξύ, ένας 14χρονο κορίτσι κατάφερε να βγει ζωντανό από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας, 58 ώρες μετά τον κύριο σεισμό! Η 14χρονη Ιντιλ Σιρίν κατάφερε να αντέξει και οι διασώστες αφού την απεγκλώβισαν, την παρέδωσαν σε ασθενοφόρο και οδηγήθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Συνολικά, τα σωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβίσει 105 ανθρώπους και συνεχίζουν να αναζητούν αγνοούμενους κάτω από τα συντρίμμια.

Φωτογραφία: ΑΠΕ

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News