Σεισμός στη Σμύρνη: 26 νεκροί & 880 τραυματίες - Μάχη δίνουν οι διασώστες μέσα στα συντρίμμια

Κόσμος
Σεισμός στη Σμύρνη: 26 νεκροί & 880 τραυματίες - Μάχη δίνουν οι διασώστες μέσα στα συντρίμμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για την ανεύρεση επιζώντων μέσα στα συντρίμμια των κτηρίων

Σε 26 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε πάνω από 880 των τραυματιών στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χθες στο Αιγαίο, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια κτηρίων στην Σμύρνη, σύμφωνα με την τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών AFAD. Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι 435 άνθρωποι λαμβάνουν θεραπεία, ενώ 25 βρίσκονται στην εντατική και 9 υποβάλλονται σε επεμβάσεις.

Επίσης σημείωσε ότι 504 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και ότι ιατρικές ομάδες και συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται στην Σμύρνη για να "ανακουφίσουν τον πόνο" των ανθρώπων.

Τουλάχιστον 389 μετασεισμοί, με 33 να είναι ισχυρότεροι από 4.0 βαθμούς καταγράφηκαν, σύμφωνα με την AFAD.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβίσει τουλάχιστον 100 ανθρώπους από τα συντρίμμια μέχρι στιγμής, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις διάσωσης είχαν ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί σε οκτώ κτίρια στην Σμύρνη --την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας, ενώ συνεχίζονται σε εννέα άλλα, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι έχει αρχίσει η αποτίμηση των ζημιών σε δημόσια κτίρια.

Στο κεντρικό τμήμα της Σμύρνης, μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε, αφού έμειναν παγιδευμένοι επί σχεδόν 23 ώρες..

Οι διασώστες συνεχίζουν την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν άλλο ένα παιδί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Κάτοικος της Σμύρνης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στο Reuters ότι και οι δυο γονείς της εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίου. "Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους. Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους", δήλωσε η γυναίκα στο Reuters, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσπάθειες να φτάσουν σε αυτούς σωστικά συνεργεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News